Vacante

#calatorie #europa #calatoreste singur

Cum calatoresti singur in Europa

O calatorie singur in Europa iti ofera posibilitatea sa descoperi o multime de locuri frumoase si sa ai parte de experiente deosebite fara sa existe niciun factor perturbator din exterior. Pentru ca vacanta ta sa fie una reusita, trebuie sa tii cont de acele lucruri care iti fac calatoria mai placuta si mai sigura.


1 Stabileste traseul


Pare de la sine inteles, insa stabilirea traseului de calatorie este foarte importanta deoarece numai dupa ce stii care sunt zonele de interes poti face planuri in detaliu pentru cazare, cheltuieli locale, documente necesare etc.

Pe site-urile oficiale de turism ale tarii sau orasului vizitat gasesti informatii utile despre activitatile de timp liber si programul obiectivelor turistice. In acest fel iti poti face un program pe zile.


2 Acte de identitate


In majoritatea tarilor europene nu vei avea nevoie de viza. Este recomandat sa ai cu tine si pasaportul, pe langa actul de identitate, pentru cazuri neprevazute. De exemplu, la coborarea din avion se poate ca un agent de securitate sa fie prea sarguincios si sa i se para culorile bizare pe document sau un eveniment important sa impuna noi reguli de securitate etc. Fa copii xerox ale principalelor acte pe care le iei cu tine.


3 Bani


Cand calatoresti singur, numai tu poti avea grija de bani. Este indicat sa dispui de un card de debit si de unul de credit, pentru orice eventualitate. Foloseste seiful hotelului sau tine banii asupra ta, intr-un loc sigur.


4 Limba straina


Invata cateva fraze uzuale in limba tarii vizitate. O astfel de mic efort din partea ta iti poate deschide multe usi.


5 Bagaj


Bagajul
tau nu trebuie sa fie atat de greu incat sa ai dificultati in a te deplasa cu el. Nu lua cu tine lucruri costisitoare.


6 Modalitati de contact


Un telefon mereu incarcat iti este util pentru a fi in legatura permanenta cu cei de acasa si nu numai. Foloseste cartele locale pentru a suna mai ieftin in tara vizitata.


7 Protectie


Fii mereu in alerta. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale calatoriilor singur il reprezinta faptul ca trebuie sa fii mereu atent in jurul tau. De exemplu, trenurile europene sunt adesea periculoase pentru persoanele prea increzatoare, cele care adorm sau nu-si supravegheaza lucrurile.

Sursa foto: roadtripventures.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea