Vacante

#turism #litoral romanesc #preturi litoral romanesc

Cu cat au crescut preturile pe litoralul romanesc

Odata cu luna iulie, preturile de pe litoralul romanesc se maresc. Afla care sunt statiunile cu cele mai mari tarife si care sunt destinatiile cele mai ieftine de la mare.

Preturi mai mari pentru vacanta pe litoralul romanesc

Dupa a doua jumatate a lunii iunie, preturile au crescut in statiunile de pe litoralul romanesc. Odata cu intrarea in iulie si august, tarifele vor fi mai mari, in concordanta cu varful de sezon turistic. Astfel, cei care doresc cazare intr-un hotel de 3 stele vor scoate din buzunar peste 200 lei pe noapte. La sumele platite pentru masa si cazare se adauga preturile pentru activitatile de timp liber si distractie. Turistii aflati pe litoral pot merge cu vaporasul sau in canoe.

Cu toate acestea, oficialii din turism arata ca vanzarile au crescut la vacantele de pe litoral, comparativ cu 2011. Astfel, vanzarile pentru sejururile din statiunile romanesti de la Marea Neagra sunt cu 20% mai mari fata de primele 5 luni din anul trecut, se arata intr-un comunicat ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania).

Cele mai scumpe statiuni de pe litoralul romanesc

Pe litoralul romanesc, cele mai scumpe destinatii in vara 2012 sunt Mamaia si Neptun. Aici, o noapte de cazare costa in medie 300 lei. Mamaia este considerata cea mai populara statiune, insa aceasta se afla pe locul 2 la preturi, in urma Neptunului, arata Sky Trip. In Neptun, o camera costa peste 330 lei pe noapte.

In Venus, la un hotel de 3 stele, o camera costa 140 lei in prima jumatate a lunii iulie, 170 in a doua jumatate si ajunge la 200 lei pe noapte in luna august.

In Eforie Nord, intr-o vila de 3 stele, o camera costa 180 lei pe noapte in prima parte din iulie si peste 220 lei in a doua jumatate din iulie si in primele saptamani din august.

Cea mai ieftina statiune este considerata 2 Mai. In aceasta destinatie, o camera costa in jur de 100 lei pe noapte la pensiunile de aici. 2 Mai face parte din statiunile nepretentioase si relativ linistite, unde multi merg cu familia.

Exista, totusi, o veste buna. Multi hotelieri si patroni de pensiuni si vile acorda nopti in plus, gratuit, la un anumit numar de zile al sejurului, in diverse perioade ale verii 2012.

Foto: worldisround.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea