Stiinta & Tehnologie

#masini second-hand #vazari auto #scasere vanzari

Vanzarile auto scad, dar segmentele premium si second hand cresc

Vanzarile auto din Romania au scazut cu 14,56% in luna iunie fata de perioada similara din 2011, insa doua segmente au inregistrat cresteri: romanii cumpara mai multe masini premium si second hand.

In perioada ianuarie-iunie 2012, vanzarile de masini din Romania au ajuns la un total de 33.343 unitati si au fost inmatriculate 73.729 de masini second hand, arata datele colectate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citate de Money.ro.

Cresterea segmentului premium nu a fost la fel de impresionanta ca a celui second hand (65,89%), dar marcile BMW, Audi si Mercedes Benz au inregistrat cresteri de doua cifra fata de vanzarile din primele sase luni ale 2011.

Intre masinile second hand, liderul este Volkwswagen, urmat de Opel si Ford. Cele mai multe masini noi inmatriculate in Romania in perioada ianuarie-iunie 2012 au fost autoturisme Dacia.



Sursa foto: Autofan.mx

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea