Stiinta & Tehnologie

Prius, cel mai satisfacator vehicul

Proprietarii au apreciat in mod special calitatea si fiabilitatea masinii

Toyota Prius s-a clasat pe primul locul in studiul privind satisfactia clientilor 2008, realizat in Marea Britanie de J.D. Power si Asociatii si renumita publicatie „What car?”. Prius a castigat al doilea an consecutiv acest trofeu, dupa obtinerea celui mai mare scor ca model individual - 901 puncte, pe o scara pana la 1000. Proprietarii au apreciat in mod special calitatea si fiabilitatea masinii. „Dar Prius satisface multe dintre pretentiile cumparatorilor de masini din zilele noastre: este ecologica, fiabila, este o masina nemaipomenita pe care si-o doresc multi”.

In clasamentul brandurilor, Toyota s-a situat pe locul 4 . Aygo a fost, ca si Prius, modelul de top in segmentul sau, in timp ce Yaris, Corolla si RAV4 s-au clasat pe locul 2 in categoriile lor, in timp ce Corolla Verso a ocupat locul 3 in segmentul MPV.

Studiul realizat in Marea Britanie s-a bazat pe mai mult de 16.000 de repondenti, proprietari de autoturisme inregistrati intre septembrie 2005 si august 2006, reprezentand 28 de branduri si 100 de modele individuale.

De asemnea, Toyota Hybrid Synergy Drive, motorul hibrid folosit de Toyota Prius , a obtinut premiul “Motorul Verde al Anului”. Acesta este unul dintre cele mai de succes motoare din istoria premiilor, castigand distinctia de 10 ori, inclusiv in 2004, cand i-a fost acordat titlul de “Motorul International al Anului”.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea