Stiinta & Tehnologie

#mercedes #masini #bmw #toyota #volvo #masini autonome

Masinile autonome, realizabile abia din anul 2025

Mai multi ingineri specializati in design si testare auto, care s-au reunit in cadrul Congresului Mondial al Inginerilor Auto editia 2013, ce are loc zilele acestea in SUA, au declarat ca productia de serie a masinilor autonome nu poate fi realizabila mai devreme de 2025.

Inginerii au precizat ca, desi Google a realizat un test care a avut succes in ceea ce priveste functionalitatea masinilor autonome, proiectele sunt inca in stadiu fezabil, iar producatori precum Mercedes, BMW, Toyota si Volvo fac mari eforturi in aceasta directie.

De asemenea, acestia au marturisit ca tehnologia trebuie sa se asigure ca numarul deceselor din cauza accidentelor rutiere va fi in scadere, iar normele de siguranta trebuie foarte bine puse la punct, considerent ce inca ingreuneaza productia masinilor autonome.

"Proiectele sunt extrem de optimiste si avantajele de asemenea. Totusi, daca un singur accident se intampla din cauza unui automobil autonom, deja se vorbeste despre o problema si toate datele se schimba", a declarat Christian Schumacher, reprezentant Continental Automotive Advanced Driver Assistance in SUA.

Sursa foto: it.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea