Stiinta & Tehnologie

#frigidere #alegere frigider #frigider #modele frigidere

Frigider nou, mai bun sau mai incapator? 6 oferte atragatoare la inceputul anului 2019

Tehnologia a avansat uimitor in ultimii ani si cele mai performante frigidere, combine frigorifice, lazi frigorifice de azi arata perfect, cu design versatil, cu sisteme studiate de plasare a rafturilor, sertare ce permit control fin al umiditatii, atribute si functii avansate, afisaj LED sau cu touchscreen plus un consum energetic riguros.

 

Mai mult, daca vechiul frigider devine adesea neincapator, ai posibilitatea sa-l schimbi cu un model mai generos, cu volum net total de pana la 450 litri.

Avand in vedere aceste considerente, ai toate motivele sa renunti la frigiderul prea vechi, prea mic, prea ineficient. Suplineste aceste neajunsuri investind intr-un frigider nou performant, mai eficient si mai mare; exemple rapide: frigider cu o usa heinner, frigider liebherr, frigider indesit, combina frigorifica bosch.

Analizand oferta evoMAG la inceput de an 2019 am descoperit cateva frigidere foarte bune, propuse de marci renumite pe piata de electrocasnice mici si electrocasnice mari.

1. Aparat frigorific cu o usa GORENJE ORB152R, FrostLess, 254 l, clasa energetica A++ (Bordo) - 3369 lei

Fa loc acestui frigider rosu aprins la tine acasa si afla in detaliu ce beneficii ofera. Are o capacitate de 254 litri, din care doar 25 litri sunt rezervati pentru congelator. Acest lucru il face sa fie ideal daca ai nevoie de un frigider suplimentar in casa ori ai deja o lada frigorifica separata si vrei sa completezi cu un frigider mai incapator.

Face parte din clasa de eficienta energetica A++, ceea ce iti permite sa economisiti energie cu pana la 40% comparativ cu frigiderele din categoria energetica A. Eficienta sporita rezulta din folosirea materialelor izolante de foarte buna calitate, prezenta unui sistem avansat de inchidere etansa a usii, precum si a unui mecanism inovator ce minimizeaza consumul energetic.

Dezghetarea celor doua compartimente se realizeaza manual. Sistemul de iluminare interior te ajuta sa gasesti rapid alimentele de care ai nevoie fara sa aprinzi becul in camera. Gorenje a acordat atentie deosebita sistemului anti-bacterian pentru ca tu sa ai intotdeauna certitudinea ca intreaga familie consuma alimente proaspete si sanatoase. Aerul rece circula in interior uniform si continuu cu ajutorul unui ventilator fiabil. Alaturi de acesta functia IonAir contribuie la crearea unui mediu natural, fara micro organisme daunatoare si mirosuri grele.

Frigiderul este impartit in 4 zone generoase, inclusiv un compartiment special pentru legume si fructe. Sertarul CrispZone permite un control avansat al umiditatii, lucru care impiedica deshidratarea timpurie a legumelor si fructelor. Fresh Zone ramane compartimentul cu cea mai mica temperatura din frigider si aici poti aseza cu incredere preparate din carne, peste, fructe si legume. Pe usa exista de asemenea 4 rafturi pe care poti pune recipiente si alimente mai mici pe care vrei sa le ai la indemana. Nu lipsesc suporturile pentru oua si sticle, sistemul de avertizare pentru usa deschisa si posibilitatea de ajustare electronica a temperaturii.

2. Aparat frigorific doua usi SAMSUNG RT38K5530S9/EO, 380 l, No Frost, clasa energetica A+ (Inox antiamprenta) - 1899 lei

"Practic si ingenios in modul de functionare" - acestea sunt primele reactii ale cumparatorilor care au ales acest frigider de la Samsung. Unul din cele mai mari modele de pe piata datorita volumului impresionat de 380 litri, SAMSUNG RT38K5530S9/EO este o aparitia frumoasa de la prima vedere. Este realizat din inox la exterior si este prevazut cu doua usi - congelator in partea superioara si frigider in partea inferioara. Face parte din clasa de eficienta energetica A+, iar pe usa exterioara a congelatorului este plasat un afisaj LED cu informatii despre temperatura.

Atat frigiderul, cat si congelatorul sunt No Frost ceea ce insemna automat ca nu trebuie sa-ti mai faci griji in ceea ce priveste dezghetarea. Nu vei vedea gheata inestetica in interiorul compartimentelor.

Frigiderul este structurat pe 5 zone separate de rafturi din sticla si 3 rafturi pe usa, inclusiv suport de oua si sticle. Congelatorul are functie de super congelare ceea ce iti permite sa ingheti rapid alimente pentru a nu se altera. Aceeasi functie de super-racire o regasim si in cazul frigiderului. Cand vii de la piata, aseaza alimentele, fructele si legumele pe rafturi si seteaza aceasta functie ca sa fii sigur ca ele isi vor pastra nutrientii si savoarea.

Samsung subliniaza cateva caracteristici inovatoare pe care a decis sa le incorporeze in acest model. Unul dintre ele se refera la sistemul Twin Cooling Plus, o functie ce contribuie la crearea unui climat favorabil conservarii alimentelor proaspete in frigider, in conditii de umiditate de 70% (comparativ cu 30%, procent valabil pentru modelele clasice cu frigider pozitionat jos). Avantajul este ca se evita uscarea alimentelor.

Un dezanvataj al congelatoarelor vechi este faptul ca impregneaza un miros greu in alimentele inghetate. La acest model insa zonele sunt racite separat, ceea ce nu permite ca mirosurile nedorite sa patrunda in interior. Drept rezultat, alimentele inghetate isi vor pastra mireasma initiala o perioada mai lunga de timp.

O alta functie noua si interesanta la SAMSUNG RT38K5530S9/EO este conversia la cerere. Astfel ai posibilitatea sa transformi congelatorul in frigider atunci cand nu te intereseaza sa pastrezi alimente inghetate intr-o anumita perioada. O alta optiune este sa opresti complet compartimentul congelatorului, economisind astfel energie. Daca ai deja un congelator sau o lada frigorifica special pentru alimentele inghetate, compartimentul din frigiderul Samsung poate ramane de rezerva, cu utilizare temporara.

SAMSUNG RT38K5530S9/EO este ideal pentru gheata si pentru racirea bauturilor cu o singura atingere a comenzii Power Cool. Gazduieste sub carcasa un invertor digital care ajusteaza automat viteza compresorului, consumand astfel mai putina energie, fiind mai silentios si avand o durata de utilizare mai lunga.

3. Aparat frigorific cu 2 usi Beko RDNE535E20DZM, 471 l, Neo Frost, clasa energetica A+ (Gri Sidef), dozator apa - 2639 lei

Beko este o alta marca populara de frigidere si alte electrocasnice mari (inclusiv masini de spalat), iar modelul de fata se remarca in primul rand prin volumul urias de 471 de litri. Comandati acest frigider cu doua usi din clasa de eficienta energetica A+ daca aveti o familie mare, v-ati saturat mai mereu sa lasati alimente afara sau sa le inghesuiti prea mult intr-un frigider prea mic. Datorita spatiului foarte mare puteti raci si congela o cantitate impresionanta de alimente de orice natura.

Pentru frigider s-au repartizat 368 litri, iar pentru congelator 103 litri. Ambele compartimente sunt No Frost, sistemul comod de care ai nevoie pentru a uita de gheata inestetica din interior. Frigiderul este impartit inteligent pe 4 zone, iar rafturile sunt realizate din sticla securizata, foarte rezistenta. Ai la dispozitie un sertar special EverFresh, pentru legume si fructe. Pe usa se regasesc 4 rafturi utile pentru sticle, oua (exista chiar si un suport special pentru acestea), recipiente mai inguste, unt si alte ingrediente usoare. Congelatorul poate ingheta 6 kg in 24 de ore si are doua portiuni, plus doua rafturi direct pe usa. Fiecare coltisor poate fi valorificat.

Alte caracteristici si functii ale Beko RDNE535E20DZM care te vor ajuta sa conservi alimente in cele mai sigure si eficiente conditii sunt sistemul anti-microbian, buzzer avertizare a usii deschise, ajustare a temperaturii in mod electronic, usi reversibile, display ful touch pentru utilizare comoda si pentru a cunoaste in orice moment ce temperatura exista in interior, fara sa deschizi usile. Dozatorul de apa este util in special pe timp de vara pentru ca iti permite sa iei apa rece din frigider fara sa deschizi usa si sa lasi astfel sa patrunda aer cald.

4. Frigider cu doua usi no frost LG GTB523PZCZD, 312 l, Full Nofrost, Iluminare LED (Argintiu), clasa energetica A+ = 1833 lei

Acesta este un model foarte zvelt si elegant care se va potrivit minunat intr-o casa amenajata modern. Are doua usi, este complet argintiu si nu este prevazut cu manere pentru deschidere. Are o capacitate destul de mare, de 312 litri, ceea ce inseamna ca de acum poti in sfarsit sa pastrezi la rece toate alimentele pe care le-ai adus de la supermarket.

Il regasim in clasa de eficienta energetica A+, cu un consum anual de 220kWh care iti permite sa tii sub control sumele inscrise pe facturile de energie. Cei 312 litri sunt repartizati astfel: 243 de litri pentru frigider si restul pentru congelator. Frigiderul este Full NoFrost si se va dezgheta automat fara ca tu sa depui vreun efort. Sistemul de iluminare cu LED te ajuta sa gasesti rapid printre rafturi exact alimentele si recipientele pe care le cauti. Pentru fructe si legume ai la indemana un compartiment special care le pastreaza proaspete mai mult timp.

Prin tehnologia patentata LG DoorCooling+, temperatura este distribuita in mod uniform, racind rapid alimentele si minimizand foarte mult diferentele dintre zone. Prin urmare, poti plasa alimente, recipiente si oale cu mancare oriunde pe rafturile frigiderului, avand in continuare siguranta ca acestea vor fi bine conservate pentru o perioada mai lunga.

Frigiderul cu doua usi LG GTB523PZCZD foloseste un compresor liniar Inverter care atinge performante de top, facandu-se remarcat printre alte modele de pe piata. Acesta are mai putine piese comparativ cu un compresor traditional si in consecinta mai putine puncte de frecare. Deci daca te intereseaza ca viitorul frigider pe care il cumperi sa fie cat mai silentios, acest model LG este o alegere foarte inspirata.

5. Frigider cu doua usi LDK LF 220, 207l, clasa energetica A+ (Rosu) - 740 lei

Am inclus in recomandarile noastre si acest model de frigider cu doua usi de la LDK. Avand un volum mai compact, de 207 litri, modelul rosu LDK LF 220 este in cele din urma o alegere de buget si design (LDK nefiind un brand cu o popularitate atat de mare ca alte nume puternice).

Consuma 170 kWh/ an si astfel a fost incadrat in clasa de eficienta energetica A+. Are un singur compresor, functioneaza cu 166 litri pe frigider si 40 litri pe congelator. Procesul de dezghetare pentru ambele zone este manual clasic. In interior compartimentarea este bine definita, cu rafturi din sticla ce se pot muta mai sus sau mai jos si care sunt foarte rezistente (suporta greutate pana la 20 de kg; deci poti pune cu incredere oale cu mancare sau recipiente mai grele). Usa frigiderului este prevazuta cu 3 polite, dar cea a congelatorului este simpla. Sticlele pot fi asezate in suportul special, iar legumele si fructele in compartimentul inferior, creat anume pentru o umiditate sporita.

Chiar daca este un model mai ieftin, nu-i lipsesc functiile de baza: buzzer, control al temperaturii (care este manual de aceasta data), sistem de iluminare interior, sistem anti mucegai si anti bacterian pentru a prelungi durata de prospetime a alimentelor.

6. Frigider ARCTIC ANFB276S+, 250 l, clasa energetica A+ (Gri), aparat cu o usa Arctic, detalii produs la evoMAG - 1206 lei

Arctic este inca o marca foarte cunoscuta de electrocasnice mari si mici fiabile (aparatele sunt disponibile cu doua usi arctic sau cu o usa arctic). Frigiderul de fata este unul mai simplu, cu o singura usa, dar care are in componenta si un congelator mic de 29 litri. Volumul total al echipamentului este de 250 litri. Dimensiunile compacte il fac adecvat pentru o familie mai mica sau medie ori un cuplu care are nevoie de un frigider in casa noua. Dezghetarea se face manual, dar exista alte cateva trasaturi de calitate ale modelului ARCTIC ANFB276S+.

Are eficienta energetica A+ si un consum anual decent, de 228 kWh. Si de aceasta data regasim lumina interioara, patru compartimente separate de 5 rafturi din sticla, suportul de oua si cel pentru sticle. Este usor sa tii la rece sticlele de vin in acest suport cu forma speciala care impiedica alunecarea pe rafturi in pozitie orizontala.

In congelator se afla un singur compartiment, ceea ce ar putea fi un dezavantaj daca nu ai in casa o alta lada frigorifica pentru ca este destul de dificil sa gasesti rapid produsele congelate asezate intr-un singur loc fara separeuri. Cu toate acestea, daca urmati un stil cat mai sanatos si evitati pe cat posibil alimentele congelate, modelul de fata recomandat de Arctic va fi ceea ce aveti nevoie.

Acest Frigider Arctic are 151 x 59.5 x 60 cm, este argintiu si are un maner elegant dispus vertical. Intotdeauna masoara si afla exact spatiul pe care il rezervii noului frigider pentru a nu avea surprize neplacute . Lucrul acesta este cu atat mai important daca faci comanda intr-un magazin online.

Acestea au fost cele 6 recomandari de frigidere la inceput de an 2019. Indiferent de preferinte, inainte de a te decide asupra unui model asigura-te ca acela se incadreaza in cerintele tale specifice. Adesea este recomandat sa optezi pentru un frigider mai performant, mai mare (daca ai spatiu suficient la dispozitie) si mai eficient chiar daca acest lucru inseamna sa depasesti putin bugetul stabilit initial. In definitiv cumperi un frigider pentru minim 5 - 10 ani; deci se merita sa acorzi maxima atentie deciziei de achizitie. Cele mai fiabile si bine alese modele te pot servi fidel cativa zeci de ani buni.

evoMAG va ofera si sisteme navigatie gps, camere video sport,cuptoare incorporabile, tablete grafice, sisteme audio, vehicule electrice, aparat foto dslr, imprimante laser, produse de ingrijire personala, scaun gaming, cuptoare electrice, masini de spalat vase, aparate foto, aer conditionat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea