Stiinta & Tehnologie

#lincoln #sisteme #ford #prezentare

Ford lanseaza sistemul anti-coliziune cu franare automata

Ford a reusit sa dezvolte un nou sistem de siguranta impotriva coliziunilor cu functie de franare automata, sistem ce urmeaza sa fie montat atat pe modelele de top ale marcii germane cat si pe anumite modele Lincoln.

Imagini despre functionarea sistemului Ford Collision Warning with Brake Support

Inginerii de la Ford mai lucreaza la inca doua sisteme de siguranta, unul denumit BLIS(Bling Spot Information System) ce ofera informatii despre obiectele aflate in unghiul mort al soferului si un sistem de cruise control adaptiv.

Sistemul anti- coliziune foloseste acelasi radar ca si sistemul de cruise control adaptiv ce ofera informatii despre masinile sau obiectele aflata in fata autoturismului si alerteaza sonor si vizual soferul in legatura cu posibilitatea unei coliziuni. De asemenea acest sistem poate atentiona soferul in cazul in care atentia acestuia este distrasa pentru a putea preveni o coliziune.

In momentul in care o coliziune este previzibila sistemul de franare este pregatit pentru oprirea masinii in cel mai scurt timp si in siguranta. Sistemul anti-coliziune poate fi setat pentru timpul de reactie al unui anumit sofer pentru a elimina numarul alarmelor false.

Sistemul BLIS foloseste tot un radar ce poate detecta masinile si obiectele aflate in jurul masinii pentru a alerta soferul in cazul in care acesta doreste sa intre in trafic, sa schimbe banda de mers sau sa parcheze masina. Acest sistem contine si alerta pentru trafic ce poate detecta masini sau pietoni aflate la o distanta de aproximativ 20 de metri si informeaza soferul atunci cand acesta iese cu spatele dintr-un loc de parcare fara vizibilitate .

Primul model ce va dispune de aceste sisteme este Lincoln MKS deoarece aceasta masina dispune deja de cruise controle adaptive ce foloseste acelasi radar ca si sistemul anti-coliziune. Sistemul urmeaza sa fie montat si pe modelele de top ale firmei Ford.


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea