Stiinta & Tehnologie

#facebook #drone #achizitie Facebook #titan aerospace #companie producatoare drone

Facebook vrea sa cumpere Titan Aerospace, o companie producatoare de drone

Dupa ce gigantul Amazon si-a anuntat intentia de a manufactura propriile drone si de a livra produsele vandute cu ajutorul acestora, Zuckerberg intentioneaza sa achizitioneze compania Titan Aerospace, care produce drone cu alimentare solara ce se ghideaza singure.

Dezvaluirea a fost facuta de TechCrunch, care estimeaza ca achizitia va scoate din buzunarul lui Zuckerberg peste 60 de milioane de dolari.

Cel mai probabil, reteaua de socializare va folosi dronele pentru a furniza servicii de internet in zonele fara acces.

Acelasi raport din TechCrunch mentioneaza ca cele doua companii se afla inca in stadiul de negocieri. Daca acestea se vor finaliza printr-un acord, primele 11.000 de drone produse de Titan pentru Facebook vor livra internet in Africa.

Spre deosebire de planurile companiei Amazon, care par mai de graba desprinse dintr-un film SF sau din planul unei campanii de PR, intentiile Facebook au mai mari sanse de reusita, conform specialistilor de la TechCrunch.

Sursa foto: theinterrobang.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea