Stiinta & Tehnologie

#majorare #salarii #dacia

Dacia mareste salariile in 2010 cu 300 lei

Salariul de baza al unui muncitor calificat de la Dacia va fi de 1.650 de lei fara sporuri incepand cu 1 aprilie 2010 gratie incheierii negocierilor dintre patronat si sindicate. Angajatii au primit o crestere de 300 de lei a salariului, aplicata in doua transe .

Angajatii uzinei Automobile Dacia vor beneficia de o majorare salariala de 300 de lei, care va fi aplicata in doua transe . Negocierile dintre patronat si sindicate s-au incheiat miercuri cu un acord intre cele doua parti. Incepand cu data de 1 ianuarie 2010 toti salariatii de la Dacia vor benefica de o crestere salariala de 220 lei, in suma fixa, iar acestia vor primi inca 80 de lei pe luna incepand cu 1 aprilie.

Revendicarea initiala a sindicatului a vizat acordarea incepand cu prima zi a acestui an o suma de 520 de lei pe luna pentru toti salaratii. In prima faza, patronatul a oferit 170 lei in trei transe, oferta care a nemultumiti sindicatul, care a declansat conflictul de interese, in conformitate cu legea conflictelor de munca. Intr-un final, cele doua parti au ajuns la un acord pe care il vor aplica pe contractul colectiv de munca . Negocierile pe alte teme decat cresterea salariala sunt continuate intre cele doua parti, una dintre principalele teme fiind activitatea de protectie a muncii.

Liderul sindical considera ca majorarea salariala se justifica date fiind rezultatele obtinute de uzina Dacia in 2009 si a previziunilor economice favorabile pentru acest an. Automobile Dacia a avut un profit de 230.28 milioane de RON, ceea ce reprezinta o crestere de 3.7% fata de 2008. Incepand cu 1 aprilie 2010, salariul minim pentru un muncitor califiiat de la Dacia va fi de 1.650 de lei, salariul de baza fara sporuri.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea