Stiinta & Tehnologie

#euro5 #motoar #cutie automata #mcv #logan #dacia

Cutie automata pentru Logan si MCV din 2009

Incepand cu anul 2009, Dacia adauga printre dotarile optionale si cutia de viteze automata. Afirmatia a fost facut de catre Philippe Prevel, directorul Renault Technologie Roumaine(RTR), in cadrul conferintei de presa propusa de Mediafax.

“Pentru transmisia automata am inceput testele inca de acum un an, iar intr-un orizont de cateva luni, cel mai probabil la inceputul anului viitor, Dacia va incepe sa produca in masa automobile echipate cu aceasta noua solutie tehnica, disponibila ca optiune pentru anumite variante de echipare", a declarat Philippe Prevel.

Cutia de viteze automata urmeaza sa fie disponibila numai pentru versiunile superioare ale modelului Logan si Logan MCV . Cel mai probabil Dacia va adapta cutia de viteze automata cu patru rapoarte existenta optional pe Renault Clio .

Directorul RTR a mai anuntat faptul ca motorizarile Dacia vor trece in scurt timp la norma de poluare Euro5, in aceasta perioada inginerii constructorului roman abordand cateva solutii tehnice interesante, cum sunt software-ul de gestiune a motorului sau tratamentul gazelor de evacuare .

Trecerea motorizarilor la norma de poluare Euro5 nu va conduce la o crestere a preturilor, analizele Dacia aratand ca viitorii clienti nu sunt dispusi sa plateasca suplimentar pentru o astfel de solutie.


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea