Stiinta & Tehnologie

#camera video #webcam # webcam computer #post-it

Cum iti protejezi webcamul fara ajutorul unui software

Webcamul de pe computerul tau e vulnerabil in fata atacurilor hackerilor. Acestia pot activa camera web, fara ca tu macar sa iti da seama. Potrivit unui raport publicat in Washington Post luna aceasta, FBI si-a dat seama de acest lucru inca de acum doi ani.  Vestea buna e ca si tu iti poti proteja intimitatea fara ajutorul vreunui software complicat.

Potrivit mashable.com, nu ai nevoie decat de un banal post-it. Nu trebuie sa scrii ceva pe el, este suficient sa il impaturesti in trei parti egale, pentru a obtura camera web atunci cand nu o folosesti. Ai grija ca partea care contine lipici sa incadreze carcasa laptopului, o alta sa fie pe marginea superioara, iar cea de-a treia parte sa iti acopere camera video.

O alta metoda este sa acoperi webcamul cu banda adeziva inchisa la culoare, insa aceasta solutie nu este atat de recomandata intrucat lipiciul adera pe lentila si afecteaza astfel calitatea imaginii atunci cand te folosesti de camera.

Totodata, specialistii avertizeaza ca trebuie sa ai programele de antivirus updatate la zi si sa nu deschizi linkuri sau fisiere care iti par dubioase.



Sursa foto: mashable.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea