Stiinta & Tehnologie

#front end developement #front end #curs

Ce presupune un Сurs de Front-end development?

In era digitala de azi, sa ai o prezenta online este un lucru esential pentru companii, organizatii si persoane fizice. Un site web este practic primul punct de interactiune dintre un potential client si un business si poate convinge ori din contra, poate face ca un client sa renunte sa interactioneze in continuare cu acea firma. In acest context vorbim despre dezvoltarea front-end.

Front-end development se refera la practica de a construi partea unui site web pe care utilizatorii o vad si cu care interactioneaza. Cu alte cuvinte - partea din fata. Implica scrierea codului pentru crearea elementelor vizuale si interactive ale unui website, si vorbim aici inclusiv de aspect, culori, imagini, formulare si butoane. Dezvoltatorii front-end folosesc o combinatie de limbaje de programare precum HTML, CSS si JavaScript pentru a crea tot felul de design-uri si a le face cat mai interactive si atractive.

Pentru ca salariile din industrie sunt peste medie, inclusiv in Romania, tot mai multe persoane sunt interesate de un Curs Front-end development care le pot ajuta sa-si gaseasca mai usor un job bine platit, sigur, modern si placut. Conform Glasdoor, in 2023, in SUA, dezvoltatorii front-end aveau un salariu de 78 000 dolari anual, iar aceasta suma poate chiar sa creasca in functie de experienta, educatie si certificari.

Cum se desfasoara cursurile de Front-end development? Si cat dureaza?

Am stat de vorba cu cei de la Beetroot Academy si am aflat ca un astfel de curs poate avea o durata de 4 luni, cu o frecventa de 3 ori pe saptamana. Cursurile se desfasoara live, in principal seara, pentru a nu afecta programul celor inscrisi. In general, clasele sunt organizate astfel incat numarul cursantilor sa nu depaseasca 15. Predarea este in limba romana, dar materialele de studiu sunt in engleza.

Cursul este structurat pe 4 module: HTML si CSS care se desfasoara pe parcursul a 64 de ore, JavaScript caruia ii sunt alocate 38 de ore, Front-End (cu 28 de ore de studiu), iar ultimul modul este rezervat inteligentei artificiale si lucrului cu tool-urile de Ai, pentru plus de productivitate si eficienta in taskurile curente de dezvoltare front-end. 

Practic, ce inveti la curs? Cu ce abilitati noi iti poti imbogati CV-ul?

Un curs de front end development este astfel structurat incat la final studentii sa-si insuseasca o serie de aptitudini profesionale pe care sa le poata trece in CV-ul lor. O parte din aceste abilitati sunt urmatoarele: cunostinte de HTML si abilitati de marcare semantica, creare de animatii CSS, intelegerea conceptelor BEM, arbore DOM, experienta de lucru cu Git si GitHub, precum si cu JavaScript si Figma, aplicare stiluri CSS si efecte vizuale in layout, crearea site-urilor responsive si aplicatii web cu VIe.js.

Academiile care ofera cursuri IT propun diverse metode si procese de invatare, iar dintre acestea, o metoda eficienta este asa numita "clasa inversa". Aceasta presupune studiul teoriei pe cont propriu si multa practica in clasa, fiind indrumat de profesor si purtand discutii, colaborand cu colegii din grupa. De asemenea, unele firme care ofera cursuri de formare in IT, merg mai departe in sprijinirea cursantilor oferindu-le ajutor in identificarea celor mai bune oportunitati de cariera. De exemplu, cursantii invata sa-si faca un CV puternic cu noile abilitati dobandite si cum sa aiba succes la interviurile de angajare.

FOTO: fiverr.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea