Social

# ora de iarna 2023 #se schimba ora #schimbare ora #ora de iarna # trecere la ora de iarna

Weekendul acesta se schimba ora. Ce trebuie sa stii

In acest weekend trecem la ora de iarna. Romania va trece, oficial, la ora de iarna in noaptea de sambata spre duminica (28 spre 29 octombrie), cand ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Astfel, ziua de duminica, 29 octombrie, va fi cea mai lunga I din an, avand 25 de ore, in loc de 24. Ora de iarna va ramane valida pana in ultimul weekend din luna martie, cand vom trece la ora de vara.

Cum ne afecteaza schimbarea orei 

Trecerea la ora de iarna poate avea influente majore asupra multor persoane. In cazul unor persoane, organismul poate suferi dereglari hormonale, in special in ceea ce priveste melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

De asemenea, trecerea la ora de iarna poate duce la scaderea vigilentei si la oboseala accentuata.  Alte persoane se pot confrunta cu stari de irascibilitate, tulburari de somn, cresterea nivelului de stres, perturbarea rutinei zilnice si aparitia asteniei de toamna.

Oamenii de stiinta au descoperit ca numarul persoanelor care se sinucid este mai mare in primele saptamani dupa schimbarea orei, fata de restul anului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea