Social

# temperaturi caniculare # avertizare de canicula #cod portocaliu #canicula #furtuna

Weekend de foc in Romania! Temperaturi de pana la 39 de grade si alerta de furtuna

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de tip cod portocaliu si cod galben epntru acest final de saptamana. Ziua de sambata aduce o canicula insuportabila care va afecta in special sudul tarii. Alte zone ale Romaniei se vor confrunta insa cu ploi torentiale si furtuna. Iata cum va fi vremea in urmatorul interval si ce temperaturi ne asteapta in Bucuresti.

Avertizari de ploi si furtuna

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 21 iulie, ora 15:00 – 22 iulie, ora 10:00, numeroase judete din Romania se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica. Sunt asteptate ploi, vijelii, grindina si descarcari electrice.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, grindina, frecvente descarcari electrice si averse torentiale (in intervale foarte scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 30...40 l/mp).”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica

In intervalul 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00, peste jumatate din tara este sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata.

„In intervalul mentionat in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si Olteniei, precum si in nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale de 70...90 km/h si izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindina de medii si posibil mari dimensiuni, frecvente descarcari electrice si averse torentiale (in intervale scurte de timp, de 1 pana la 3 ore, cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat peste 50 l/mp).”, avertizeaza ANM.

Canicula insuportabila. Temperaturi de 38-39 de grade

COD GALBEN de canicula

In intervalul 21 - 22 iulie, o mare parte din tara se afla sub atentionare de tip cod galben de canicula fiind vizate denomene precum: val de caldura, canicula, disconfort termic ridicat

„Valul de caldura se va mentine in sudul si sud-estul teritoriului. Va fi canicula, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 18 si 23 de grade.

Nota: Duminica (23 iulie) valul de caldura va persista in regiunile sudice, iar la inceputul saptamanii viitoare se va extinde in cea mai mare parte a tarii si se va intensifica.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

Pentru 22 iulie, meteorologii au emis o alerta de tip cod portocaliu de val de caldura persistent, canicula si disconfort termic accentuat, care va afecta judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta si municipiul Bucuresti.

„Sambata, in judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta si in municipiul Bucuresti se vor inregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In perioada 21 iulie, ora 10:00 – 23 iulie, ora 10:00, valul de caldura se va mentine. Va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima de vineri se va situa in jurul a 35 de grade, iar cea de sambata va fi de 38...39 de grade. Minimele termice vor fi de 19...22 de grade. Probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va fi in crestere din a doua parte a noptii de vineri spre sambata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea