Social

#semnal de alarma #incendii vegetatie #raed arafat #incalzire climatica #incalzire globala

Raed Arafat, despre incalzirea climatica si incendiile de vegetatie “este cel mai cald an”

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a tras un semnal de alarma cu privire la temperaturile extreme din aceasta vara si incendiile de vegetatie.

"De la era preindustriala incoace este cel mai cald an. Se asteapta ca anul viitor sa fie mai cald decat acest an. Se vorbeste de acest lucru ca si estimari. S-a ajuns, in unele zone din lume, la 53 de grade. (...) Din pacate, schimbarile climatice se vor lasa resimtite. O sa le simtim, o sa le vedem si trebuie sa ne adaptam", a declarat Raed Arafat, potrivit news.ro.

Acesta sustine ca in cazul in care nu se iau masuri urgente in intreaga lume, situatia se va inrautati de la un an la altul.

"Adaptarea vine prin modul in care ne comportam. In primul rand nu e suficient ca o singura tara sa ia masuri pentru incetinirea acestor schimbari. Astea sunt masuri globale care trebuie sa fie luate.(...) Deja trecem de faza in care putem sa controlam cresterea de 1,5 grade, deja trebuie sa prevenim urmatorul prag si asta va dura ani, asta nu se face peste noapte", a mai spus Arafat.

Incendii de vegetatie, puse intentionat pe terenurile agricole

Arafat a atras atentia, de asemenea, si asupra incendiilor de vegetatie, o situatie specifica pentru Romania. Acesta a declarat ca, desi unele incendii apar in mod natural, cele mai multe sunt puse intentionat, de oameni, desi acest lucru este total interzis.

"94 de incendii de vegetatie au fost numai intre ieri (miercuri – n.r.) ora 7 dimineata si astazi (joi – n.r.) la ora 7 dimineata. Da, unele pot fi izbucnite din cauza temperaturilor, dar majoritatea fie sunt puse intentionat pentru curatirea terenurilor si se stie ca e interzis acest lucru, fie din neglijenta. Am avut oameni prinsi pe camp si au fost arsi de vii. Asa ca nu e de glumit", a adaugat Raed Arafat pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea