Social

#weekend canicular # temperaturi caniculare # vremea in weekend # cod galben de canicula

Weekend canicular in toata tara! Temperaturi de 36-37 de grade!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru acest final de saptamana. Se anunta a fi un weekend canicular, cu temperaturi crestute in toata tara, dar si cu disconfort termic ridicat.

 

COD GALBEN de canicula

Este avertizare de tip cod galben de canicula pentru astazi, 25 august, in judetele din sudul si vestul tarii. Temperaturile vor ajunge pana la 36 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

“In vestul, sudul si sud-estul teritoriului valul de caldura se va mentine. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 36 de grade, iar minimele se vor incadra intre 17 si 22 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

Valul de canicula se va extinde in toata tara de sambata, 26 august si va persista si duminica, 27 august. Meteorologii anunta ca valul de caldura se va intensifica in aceasta perioada, ajungand si depasind 37 de grade, pe alocuri.

“Valul de caldura se va extinde si intensifica in toata tara. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati indeosebi in zonele de campie si podis. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar minimele se vor incadra intre 17 si 22 de grade.

Valul de caldura se va mentine in majoritatea zonelor tarii si in zilele urmatoare.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in BUCURESTI

In Bucuresti, in intervalul 25 august, ora 10:00 – 28 august, ora 09:00, valul de caldura se va mentine. Va fi canicula in timpul dupa-amiezilor, iar disconfortul termic ridicat, cu indicele temperatura-umezeala (ITU) peste pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar vantul slab pana la moderat. Vor fi temperaturi maxime de 35...37 de grade si minime de 19...21 de grade. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea