Social

#vine iarna #ninsori #ciclon #ger #anunt meteorologi # schimbari radicale vreme

Vremea se schimba radical. Iarna isi intra in drepturi in toata tara. Avertismentul meteorologilor

Ciclonul care a facut ravagii in Europa va ajunge in Romania. Meteorologii au avertizat ca in urmatoarele zile vom avea parte de scaderi drastice de temperaturi si ninsori. Si Bucurestiul va fi afectat de ciclon, iar meteorologii se asteapta ca in acest weekend sa ninga.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat ca in urmatoarele zile vremea se va schimba radical in Romania. 

”Ne asteptam la o schimbare radicala, cel putin din perspectiva regimului de temperaturi, dar si a tipului si formei precipitatiilor. 

Daca astazi va fi o zi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada din calendar (ieri inregistrand 11 grade la Oravita, 6 grade in Capitala, astazi vom avea valori chiar mai ridicate, intre 4 pana la 15 grade, inclusiv in Capitala maxime de 11 grade) de maine, vremea se raceste, in special in jumatatea de nord a tarii, acolo unde temperaturile maxime nu vor mai depasi 4...5 grade Celsius, in special in nord-vest, in centru, in partea de nord-est a tarii, in timp ce in sud si in sud est vor mai fi posibile valori de 15 grade.

Chiar si in Capitala ne asteptam la o valoare de 13...14° grade. 

De duminica insa, racirea va fi semnificativa, inclusiv in zona de sud si sud-est a tarii, deoarece maximele la scara intregii tari vor fi intre 4 si 5 grade. Iata o scadere, la nivelul maximelor, cu mai mult de 10...11 grade, in timp ce si minimele vor cobori semnificativ, mai ales in depresiuni, sub -10 grade -15, chiar si pe litoral minime negative.

In Capitala se anunta o scadere semnificativa cu valori spre -8...-6 grade Celsius, posibil mai coborate in zona preoraseneasca. 

In acelasi timp, vorbim si de posibilitatea ca ploile sa se transforme in lapovita si ninsoare, sa vorbim si de intensificari ale vantului, cu viteza la rafala de 70-80 km/h in zona montana inalta viscolind ninsoarea si chiar si in zonele mai joase de relief vorbim de vant la cota mai reduse, de 45-50 de km/h, care asociate si cu temperaturile scazute amplifica senzatia de rece”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea