Social

# vremea pe doua saptamani #prognoza meteo #vremea #starea vremii

Vremea pe doua saptamani. Ce temperaturi ne asteapta la inceput de vara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, vara ve incepe cu tempraturi normale pentru aceasta perioada a anului. Ploile isi vor face simtita prezenta in special spre finalul saptamanii, dar si in prima saptamana a lunii iunie. Iata cum va fi vremea, in fiecare regiune a tarii, in perioada 23 mai – 5 iunie.

 

BANAT

In majoritatea zilelor, regimul termic va fi apropiat de cel specific acestei perioade din an (respectiv medii ale temperaturilor maxime de 23...26 de grade si ale minimelor de 10...13 grade). Vor fi totusi si perioade (in special in 25 mai si posibil in jurul datei de 2 iunie) caracterizate de o vreme calduroasa, cu valori diurne, in medie regionala, de 31...33 de grade si nocturne de 13...18 grade, dar si zile mai racoroase, cel mai probabil cea de 29 mai, cand sunt estimate maxime de 21...23 de grade. In prima saptamana, in special in orele dupa-amiezilor, pe arii restranse vor fi manifestari de instabilitate atmosferica, iar dupa data de 30 mai ploile se vor semnala local, insa in ansamblu regimul pluviometric se va mentine deficitar.

CRISANA

Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an in majoritatea zilelor din intervalul de prognoza (respectiv medii ale temperaturilor maxime de 22...25 de grade si ale minimelor de 10...12 grade). Vor fi insa si perioade caracterizate de o vreme calduroasa, cu valori diurne, in medie regionala, de 30...32 de grade si nocturne de 14...18 grade, in 25 mai si posibil in jurul datei de 2 iunie, dar si zile mai racoroase, cel mai probabil 28 si 29 mai, cand sunt estimate maxime termice de 19...22 de grade. In perioada 24-26 mai, local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica, iar aversele vor fi in general moderate cantitativ. Ploi temporare sunt estimate si dupa data de 31 mai.

TRANSILVANIA

In mare parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21...25 de grade si ale minimelor de 8...12 grade. Mai cald decat normal va fi in 25 mai (cu valori diurne de 25...30 de grade) si posibil in jurul datei de 2 iunie, dar in 28 mai vremea va fi racoroasa, cu maxime termice de 18...22 de grade si minime de 4...8 grade, mediat regional. In 25 si 26 mai se vor semnala local fenomene asociate instabilitatii atmosferice, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va creste dupa data de 29 mai.

MARAMURES

In majoritatea zilelor, regimul termic va fi apropiat de cel specific acestei perioade din an (respectiv medii ale temperaturilor maxime de 22...24 de grade si ale minimelor de 10...11 grade). Vor fi totusi si perioade (indeosebi in 25 mai si posibil in jurul datei de 2 iunie) caracterizate de o vreme calda, cu valori diurne, in medie regionala, de 26...28 de grade si nocturne de 13...16 grade, dar si zile mai racoroase, cel mai probabil cea de 28 mai, cand sunt estimate maxime de 18...19 grade si minime de 6...8 grade. In perioada 25-26 mai, pe arii extinse vor fi averse in general moderate cantitativ (prima saptamana avand un regim pluviometric apropiat de cel normal), iar ploi temporare sunt estimate si dupa data de 30 mai.

MOLDOVA

Intre 25 si 27 mai vremea va fi calda, cu temperaturi maxime de 25...29 de grade si minime de 11...16 grade, mediat regional. Valori termice mai modeste vor caracteriza perioada 28-30 mai, in special pentru jumatatea de nord a regiunii, iar in restul intervalului temperaturile se vor situa in jurul celor climatologic specifice (in medie 22...25 de grade ziua si 9...13 grade noaptea). In special in jurul datei de 26 mai, fenomene de instabilitate atmosferica se vor semnala local, iar probabilitatea pentru ploi va creste si dupa data de 30 mai.

DOBROGEA

Valorile temperaturii aerului vor fi in general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 22...25 de grade (18...22 de grade pe litoral) si minime de 12...15 grade. Vreme mai calda va fi in perioada 26-28 mai si posibil in jurul datei de 3 iunie cand vor fi 24...26 de grade in zona costiera si 28...31 de grade in partea continentala. Ploi mai frecvente se vor semnala in perioada 29-30 mai si posibil in jurul datei de 2 iunie, in rest doar pe spatii mici fiind posibile fenomene de instabilitate atmosferica, astfel ca regimul pluviometric al intregului interval de referinta va fi deficitar.

MUNTENIA

Cea mai mare parte a intervalului va fi caracterizata de vreme calda, cu temperaturi maxime de 26...29 de grade si minime de 12...16 grade, iar in perioada 26-27 mai si posibil in jurul datei de 3 iunie va fi chiar calduroasa, in medie cu 30...32 de grade la amiaza. Valori termice mai modeste vor fi posibile in 29 si 30 mai cand, mediat regional, se vor inregistra 22...24 de grade ziua si 9...13 grade noaptea. Ploi mai frecvente sunt estimate pentru perioada 29-30 mai, in restul timpului fenomene de instabilitate atmosferica fiind posibile pe arii restranse, astfel ca regimul pluviometric al intregului interval de referinta va fi deficitar.

OLTENIA

Vremea calda va caracteriza majoritatea zilelor din interval, astfel ca vor fi, mediat regional, temperaturi maxime de 25...29 de grade si minime de 13...16 grade, iar in perioada 25-27 mai si posibil in jurul datei de 3 iunie, va fi chiar calduroasa, cu 30...32 de grade la amiaza. Valori termice mai modeste vor fi posibile in jurul datei de 30 mai cand, mediat regional, se vor inregistra 22...24 de grade ziua si 10...13 grade noaptea. Ploi pe arii mai extinse sunt estimate pentru perioada 29-30 mai, in restul timpului fenomene de instabilitate atmosferica fiind posibile pe spatii mici, astfel ca regimul pluviometric al intregului interval de referinta va fi deficitar.

LA MUNTE

Vremea va fi calda in perioada 25-27 mai si posibil in jurul datei de 3 iunie, cand se vor inregistra maxime termice de 17...24 de grade si minime de 7...14 grade, usor mai coborate la altitudini mari. Pentru celelalte zile, este estimat un regim termic apropiat sau chiar usor sub cel climatologic specific acestei perioade, cu medii ale valorilor diurne de 12...18 grade si ale celor nocturne de 3...8 grade. Temporar, mai ales in orele dupa-amiezilor, se vor semnala averse, mai frecvente si mai insemnate cantitativ in jurul datei de 26 mai si, cu probabilitate mare, si dupa data de 28 mai. Regimul pluviometric va fi in limitele normale acestei perioade din an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea