Social

#temperatri # vremea pe doua saptamani #vremea ianuarie #vremea #starea vremii

Vremea pana la finalul lunii ianuarie! Ce temperaturi ne asteapta in urmatoarele doua saptamani

Administatia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit  meteorologilor, vremea va fi deosebit de calduroasa pentru aceasta perioada a anului, iar precipitatiile mai scazute. Iata cum va fi vremea, pe regiuni, pena pe 29 ianuarie.

 

BANAT

Pe parcursul primei saptamani, valorile de temperatura se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. In zilele cele mai calde, respectiv 17 si 18 ianuarie, vor fi maxime de 12...15 grade si minime de 4...8 grade, iar intre 19 si 22 ianuarie, temperatura aerului, cu mici oscilatii, va avea valori maxime de 5...9 grade si minime de -2...2 grade, mediat regional. Ulterior, racirea vremii va continua, in timpul noptilor vor fi valori negative, ce vor cobori spre o medie de -4 ...-3 grade (apropiate de normele din ultima decada a lunii ianuarie), iar ziua vor fi in general 2...5 grade. In intervalul 17-22 ianuarie, vor fi precipitatii frecvente si local se vor acumula cantitati de apa mai insemnate, astfel ca regimul pluviometric va fi excedentar; va ploua, iar intre 20 si 22 ianuarie vor fi posibile si precipitatii mixte. In cea de-a doua saptamana, probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ redusa.

CRISANA

In prima saptamana, valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. In zilele cele mai calde, respectiv 17 si 18 ianuarie, vor fi maxime de 12...15 grade si minime de 4...8 grade, iar intre 19 si 22 ianuarie, temperatura aerului, cu mici oscilatii, va avea valori maxime de 5...10 grade si minime de -1...3 grade, mediat regional. Ulterior, racirea vremii va continua, in timpul noptilor vor fi valori negative, ce vor cobori spre o medie de -4...-3 grade (mai apropiate de normele pentru ultima decada a lunii ianuarie), iar ziua vor fi in general 2...5 grade. In intervalul 17-22 ianuarie vor fi precipitatii frecvente si local se vor acumula cantitati de apa insemnate, astfel ca regimul pluviometric va fi excedentar; va ploua, iar intre 20 si 22 ianuarie vor fi posibile si precipitatii mixte. In cea de-a doua saptamana, probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ redusa.

TRANSILVANIA

In cea mai mare parte a intervalului de referinta, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii ianuarie, cu abateri pozitive semnificative intre 17 si 22 ianuarie, cand se vor inregistra maxime de 9...15 grade si minime de 0...5 grade. Din data de 23 ianuarie, vremea se va mai raci, insa in marea lor majoritate temperaturile estimate vor fi mai ridicate decat cele normale, 0...4 grade ziua si -6...-2 grade noaptea, mediat regional. Intre 18 si 22 ianuarie, vor fi precipitatii locale, temporare – la inceput ploi, apoi posibil mixte, regimul pluviometric fiind usor excedentar in vestul si sud-vestul regiunii. In a doua saptamana, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa.

MARAMURES

Pana in jurul datei de 23 ianuarie, vremea se va mentine mult mai calda decat in mod obisnuit in luna ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de 5...9 grade si ale minimelor de 1...5 grade, valori diurne chiar mai ridicate (de 10...13 grade) urmand a se inregistra in 18 si 21 ianuarie. Din 24 ianuarie este estimata o racire a vremii, astfel ca temperaturile vor deveni mai apropiate de cele normale, cu 1...4 grade ziua si -6...-4 grade noaptea, mediat regional. Intre 17 si 22 ianuarie, precipitatiile vor fi frecvente si local mai insemnate cantitativ - ploi la inceput, apoi posibil mixte. In cea de-a doua saptamana, regimul pluviometric va fi deficitar, cu probabilitate de precipitatii redusa.

MOLDOVA

La inceputul intervalului, vremea va fi in incalzire accentuata, astfel ca valorile de temperatura vor fi semnificativ mai ridicate decat cele normale in luna ianuarie, cu medii ale maximelor de 6...13 grade (chiar mai mari in data de 18 ianuarie) si ale minimelor de 0...6 grade. Din data de 23 ianuarie, temperaturile vor fi in scadere, dar in general se vor situa tot peste cele climatologic specifice, fiind estimate valori diurne de 1...4 grade si nocturne de -6...-2 grade, mediat regional. Intre 17 si 19 ianuarie, pe areale restranse va ploua slab, iar pentru perioada 20-23 ianuarie sunt estimate precipitatii locale, mixte. Din 24 ianuarie, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

DOBROGEA

Vremea va fi in incalzire apreciabila, astfel incat intre 17 si 21 ianuarie valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate fata de cele obisnuite in aceasta perioada din an; media maximelor va fi 11...17 grade si a minimelor de 5...10 grade. In a doua saptamana, temperaturile vor fi in scadere, dar se va situa peste normele climatologice ale ultimei decade de ianuarie, fiind estimate valori diurne de 3...7 grade si nocturne de -2...2 grade, mediat regional. Pe parcursul intregului interval de referinta, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitatii locale fiind mai ridicata intre 22 si 25 ianuarie.

MUNTENIA

Incalzirea apreciabila a vremii din prima parte a intervalului, va determina inregistrarea unor valori termice semnificativ mai ridicate fata de cele normale in luna ianuarie, in special intre 17 si 19 ianuarie cand media maximelor va fi de 15...19 grade, iar a minimelor de 4...8 grade. Temperaturile vor fi in scadere incepand din 23 ianuarie, dar chiar si dupa aceasta data este estimat un regim termic mediu in general peste cel climatologic specific perioadei, cu valori diurne de 4...9 grade si nocturne de -3...0 grade. In primele zile, pe arii restranse vor fi averse de ploaie, in general slabe, iar probabilitatea pentru precipitatii locale va fi mai ridicata intre 21 si 23 ianuarie.

OLTENIA

Pe parcursul primei saptamani, valorile de temperatura vor fi in crestere si se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. In zilele cele mai calde, respectiv 18, 19 si 20 ianuarie, vor fi maxime diurne de 13...19 grade si minime nocturne de 4...8 grade, iar la inceputul intervalului si intre 21 si 23 ianuarie, temperatura aerului va avea valori maxime de 5...9 grade si minime de -2...2 grade, mediat regional. Ulterior, racirea vremii va continua, insa regimul termic va fi in general peste cel mediu caracteristic in ultima decada a lunii ianuarie. In prima saptamana, regimul pluviometric va fi excedentar, cu precipitatii predominant sub forma de ploaie pe arii extinse si local mai insemnate cantitativ. In a doua parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa.

LA MUNTE

Pana in data de 20 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori semnificativ mai ridicate decat ar fi normal in aceasta perioada din an, astfel ca se vor inregistra maxime de 2...9 grade si minime de -3...3 grade, mai mici doar la peste 1800 m altitudine. Ulterior, vremea se va raci, iar pana la finalul intervalului de referinta vor alterna zilele cu temperaturi apropiate de normal, in special pe creste, cu zile in care vor fi valori usor peste cele specifice lunii ianuarie. In perioada 17-22 ianuarie, vor fi precipitatii in cea mai mare parte a zonei montane si local, cu precadere in masivele vestice si sud-vestice, se vor inregistra cantitati de apa insemnate; la inceput vor fi mai ales ploi si lapovita, cu ninsoare doar la altitudini foarte mari, apoi vor predomina ninsorile. In cea de-a doua saptamana, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai scazuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea