Social

#prognoza emteo #vremea de Revelion #vremea de craciun

Vremea pana la finalul anului. Ce ne asteapta de Craciun si Revelion

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit prognozei vremea va fi mai calduroasa decat in mod normal, iar sansele sa ne bucuram de zapada sunt minime. Iata cum va fi vremea, pana pe 31 decembrie, inclusiv, potrivit prognozei ANM.

 

BANAT

La inceputul intervalului valorile termice diurne vor fi mai ridicate decat in mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 11...12 grade in zilele de 19 si 20 decembrie, in timp ce pe timpul noptilor se vor inregistra minime medii de -2...0 grade. In perioada 21 - 25 decembrie vor fi oscilatii ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsa intre 5 si 8 grade, iar cea a minimelor intre -1 si 2 grade. O incalzire a vremii va fi posibila in zilele de 26 si 27 decembrie, cand media valorilor diurne ar putea urca spre 8...9 grade, urmata de o noua scadere a acestora pana la finalul lunii decembrie spre medii de 6 grade. In tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa in jurul pragului de inghet (0 grade). In perioada 22 – 26 decembrie temporar se vor semnala precipitatii, la inceput ploi apoi si sub forma de lapovita si ninsoare, dar intervale cu precipitatii mixte vor fi posibile si dupa data de 27 decembrie.

CRISANA

Inceputul intervalului va debuta cu temperaturi diurne mai ridicate decat in mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 9...10 grade in zilele de 19 si 20 decembrie, in timp ce pe timpul noptilor se vor inregistra minime medii de -2...-1 grad. In perioada 21 - 25 decembrie vor fi oscilatii ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsa intre 3 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 1 grad. O incalzire a vremii va fi posibila in zilele de 26 si 27 decembrie, cand media valorilor diurne ar putea urca spre 7...8 grade, urmata de o noua scadere a acestora pana la finalul lunii decembrie spre medii de 4...5 grade. In tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa in jurul pragului de inghet (0 grade). Temporar se vor semnala precipitatii in perioada 22 – 26 decembrie, la inceput ploi apoi si sub forma de lapovita si ninsoare, insa intervale cu precipitatii mixte vor fi posibile si dupa data de 27 decembrie.

TRANSILVANIA

Temperaturile diurne vor fi in crestere treptata in primele zile ale intervalului de la medii de 4 grade in data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade in 20 decembrie, in timp ce noptile vor fi reci cu minime medii de -4...-2 grade. Apoi, pana la finalul anului vor fi oscilatii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsa intre 2 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -4 si -1 grad. In perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitatii, la inceput ploi apoi predominant sub forma de ninsoare, insa intervale cu precipitatii slabe mixte vor fi posibile si dupa data de 27 decembrie.

MARAMURES

Valorile termice diurne vor fi in crestere treptata in primele zile ale intervalului de la medii de 4...5 grade in data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade in 20 decembrie, in timp ce noptile vor fi reci cu minime medii de -4...-1 grad. Apoi, pana la finalul anului vor fi oscilatii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsa intre 2 si 5 grade, iar cea a minimelor intre -3 si 0 grade. In perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitatii, la inceput ploi, apoi predominant sub forma de ninsoare, insa intervale cu precipitatii slabe mixte vor fi posibile si dupa data de 26 decembrie.

MOLDOVA

Pana in data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obisnuit si va caracteriza o vreme calda, astfel media maximelor va fi de 10...11 grade, cu valori chiar usor mai ridicate in zona subcarpatica a regiunii, in timp ce pe timpul noptilor se vor inregistra minime medii de -1...1 grad. Apoi, pana la finalul anului vor fi usoare alternante termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsa intre 4 si 8 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 0 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe in perioada 23 – 25 decembrie, la inceput ploi, apoi si sub forma de lapovita si ninsoare, urmand ca dupa data de 26 decembrie sansele de precipitatii sa fie reduse.

DOBROGEA

Valorile termice diurne vor fi in crestere treptata in primele zile ale intervalului de la medii de 8 grade in data de 18 decembrie, spre o medie de 12 grade in 20 decembrie, in timp ce in cursul noptilor se vor inregistra minime medii de 1...3 grad, usor mai ridicate pe litoral. Apoi, pana la finalul anului vor fi usoare oscilatii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsa intre 5 si 8 grade, iar cea a minimelor intre 0 si 4 grade. In zilele de 23 si 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, urmand ca dupa data de 24 decembrie sansele de precipitatii sa fie reduse.

MUNTENIA

Regimul termic diurn va fi in crestere treptata in primele zile ale intervalului de la medii de 8...9 grade in data de 18 decembrie, spre o medie de 11...12 grade in 20 decembrie, chiar spre valori usor mai ridicate in zona subcarpatica a regiunii, in timp ce in cursul noptilor se vor inregistra minime medii in jurul a -2 grade. Apoi, pana la finalul anului vor fi usoare alternante termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsa intre 6 si 9 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 0 grade. In zilele de 23 si 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, urmand ca dupa data de 24 decembrie sansele de precipitatii sa fie reduse.

OLTENIA

Pana in data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obisnuit si va caracteriza o vreme calda, astfel media maximelor va fi de 10...12 grade, cu valori chiar usor mai ridicate in zona subcarpatica a regiunii, in timp ce pe timpul noptilor se vor inregistra minime medii de -2...0 grade. Apoi, pana la finalul anului vor fi usoare alternante termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsa intre 6 si 10 grade, iar cea a minimelor intre -1 si 1 grad. Temporar precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie se vor semnala in zilele de 23 si 24 decembrie, dar posibil pe arii restranse si in perioada 29-31 decembrie.

LA MUNTE

Pana in data de 20 decembrie, regimul termic se va situa peste cel obisnuit si va caracteriza o vreme calda, astfel media maximelor va fi de 6...8 grade, chiar cu valori usor mai ridicate la altitudini de sub 1500 m, in timp ce pe timpul noptilor se vor inregistra minime medii de -2...2 grade. Apoi, in perioada 21-24 decembrie valorile de temperatura vor scadea treptat, media maximelor va fi cuprinsa intre -5 si 0 grade, iar cea a minimelor intre -8 si -4 grade. Ulterior pana la finalul anului se vor inregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2...2 grade si medii nocturne de -6...-4 grade. In perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitatii, la inceput mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, apoi doar ninsoare (in general moderate cantitativ) urmand ca intervale cu ninsori slabe sa fie posibile si dupa data de 26 decembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea