Social

# racire vreme #vijelii #cod galben #vreme rea #vant puternic # ploi torentiale

Vremea la extreme! Dupa caldura, vremea se raceste accentuat. Vant puternic in urmatoarele ore

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarele zile. Potrivit ANM sunt asteptate ploi torentiale, instabilitate atmosferica accentuata si vant puternic.

 

 COD GALBEN de instabilitate atmosferica accentuata

 In intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00, va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in Banat, Oltenia, local in Crisana, Transilvania, Muntenia, in sudul si centrul Moldovei, precum si in zonele de munte vor fi perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica vor fi pe arii restranse si in regiunile sud-estice.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica si ploi torentiale

 In intervalul 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata, insotita de cantitati de apa insemnate.

„In intervalul mentionat, in vestul, nordul si centrul tarii, temporar va ploua, iar in regiunile sudice si sud-estice vor fi perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina si vijelii. In intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminica aria ploilor se va restrange spre regiunile nordice si centrale.

Duminica vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece in vest, nord si centru. In zona montana inalta trecator se vor semnala precipitatii mixte.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00, intreaga tara se afla sub atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului, care pot depasi, la rafale, 100 de km/h.  

„Incepand cu a doua parte a noptii de sambata spre duminica vantul se va intensifica treptat in toate regiunile. In sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului si la munte vor fi viteze in general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depasi 80...100 km/h.”, atrage atentia ANM.

Ce se intampla in Bucuresti

ANM a emis si prognoza meteo pentru Bucuresti, pentru perioada 16-18 septembrie. Potrivit datelor transmise de ANM, vremea se va raci accentuat in urmatoarele zile, iar vntul va sufla cu putere.

“Vineri vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate seara si noaptea cand va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade, iar cea minima de 16...18 grade.

Sambata, vremea va fi calda pentru aceasta data, dar si in general instabila. Cerul va avea innorari temporare, mai accentuate seara si noaptea cand vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si vijelie. Vantul se va intensifica spre sfarsitul intervalului, cand la rafala se vor atinge viteze de 55...60 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul a 29 de grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.

Duminica, vremea va fi vantoasa si se va raci accentuat. Pe parcursul zilei vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala in general de 55...65 km/h. Cerul va fi variabil, temporar cu unele innorari la inceputul intervalului cand vor mai fi conditii sa ploua slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea