Social

#vremea la extreme #instabilitate atmosferica #cod galben de ploi # avertizare de canicula

Vremea la extreme! Alerta de canicula si de instabilitate atmosferica

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua alerte de vreme rea. Una vizeaza fenomene meteo de instabilitate atmosferica, cu descarcari electrice, vant puternic, grindina si ploi, iar o alta atentionare vizeaza canicula si disconfortul termic accentuat. Iata care sunt zonele vizate si cum va fi vremea in Bucuresti.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 22 iunie, ora 11:00 – 22 iunie, ora 22:00, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica ce va afecta, in special, zona montana.

“In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica in zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (rafale de 55...65 km/h) si pe arii restranse vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30 l/mp.

Incepand de vineri seara (23 iunie) instabilitatea atmosferica se va accentua dinspre regiunile vestice si va cuprinde toata tara.”, avertizeaza ANM.

Avertizare de canicula si disconfort termic ridicat

In zilele de 22, 23 si 24 iunie, intreaga tara se afla sub avertizare de canicula si disconfort termic ridicat.

„Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) in regiunile vestice si sud-vestice, vineri in toate zonele de campie si pe arii restranse in cele deluroase, iar sambata cu precadere in sud si est, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 31 si 36 de grade, iar la campie va fi canicula.”, potrivit ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 22 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 22:00, disconfortul termic se va accentua, iar vremea va deveni caniculara; indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi de 33...36 de grade, iar cele minime de 18...20 de grade. In cursul dupa-amiezilor vor fi innorari si probabilitate pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.  


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea