Social

#infiintare firma

Construieste-ti afacerea: ghid pentru infiintarea unei firme de constructii

Iti punem la dispozitie toate informatiile necesare pentru infiintarea unei firme de constructii.
 

Procedura de infiintare a unei societati comerciale de constructii incepe cu rezervarea numelui firmei. Acest pas implica o verificare a registrului comertului pentru a determina disponibilitatea denumirii. Verificarea este esentiala pentru a evita existenta unui comerciant cu acelasi nume sau prenume, deoarece denumiri identice nu sunt permise.

 

Dupa obtinerea certificatului cu denumirea trebuie redactate actele solicitate de registrul comertului, iar pe site-ul institutiei amintite pot fi gasite modele pe care poti lucra. Completarea lor implica anumite cunostinte si, deci, o oarecare documentarea prealabila, astfel daca ai timp te poti descurca si singur, iar daca nu ai exista multi prestatori de astfel de servicii (precum sunt cei din linkurile de trimitere) care te pot ajuta la preturi accesibile.

In esenta, actele trebuie sa cuprinda: datele de identificare, denumirea, codul CAEN, sediul firmei, asociati/administratori, beneficiari reali.

Dupa completarea lor va trebui sa le depui la registrul comertului. Desi aceasta poate fi realizata online, este necesara o semnatura electronica certificata de un operator autorizat.

Dupa depunerea dosarului, trebuie sa-l monitorizezi, deoarece la SRL registrul comertului va emite o nota de calcul cu o taxa de 128 lei, care poate fi achitata prin virament. De asemenea, dosarul trebuie monitorizat pentru a gestiona eventualele observatii formulate de persoana desemnata sa-l solutioneze in cazul identificarii unor nereguli, iar acestea trebuie eliminate.

Dosarul primeste un termen de solutionare in ziua urmatoare inregistrarii. in absenta neregulilor, dosarul este admis si firma este infiintata, cu actele comunicate prin e-mail in ziua imediat urmatoare.

Cele mai des intalnite coduri CAEN sunt:

  • 4120    Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale;
  • 4332    Lucrari de tamplarie si dulgherie;
  • 4334    Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geamuri;
  • 4321    Lucrari de instalatii electrice;
  • 4333    Lucrari de pardosire si placare a peretilor.

Una dintre cele mai des intalnite intrebari este referitoare la deschiderea unei PFA sau a unei SRL pentru constructii.

In cazul in care numarul de angajati al firmei depaseste 3, alegerea unui PFA nu satisface aceasta cerinta. in aceasta situatie, este necesar sa optezi pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata.

Pe de alta parte, persoana fizica autorizata este mai avantajoasa din punct de vedere fiscal daca realizeaza o cifra de afaceri anuala care sa nu fie mai mare de aprox. 77.000 lei, situatie in care devine mai avantajoasa optiunea infiintarii unui SRL, microintreprindere.

Foto: https://pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea