Social

#emisii de metan #mari poluatori #vite #solutii

Vitele sunt considerate, oficial, mari poluatori

De cativa ani se tot vorbeste de modul in care cresterea de vite duce la poluarea masiva a planetei, alaturi de alti poluatori. Pana de curand insa, aceste animale nu au fost incadrate la marii poluatori ai lumii. Totul s-a schimbat insa, de putin timp, potrivit europarlamentarului Carmen Avram.

 

Europarmanetarul sustine ca situatia este absurda si ca exista solutii in ceea ce priveste emisiile de metan produse de vite, dar ca nu au fost luate in considerare.

"E un exemplu foarte bun. Exista acest dosar privind emisiile industriale, prin care UE isi propune sa reduca aceste emisii. Fundamentalismul verde a ajuns la stadiul in care la emisii industriale au fost incluse vitele. Pe ideea ca vitele sunt responsabile de emisii de metan. Comisia de Agricultura, dupa ce a stat de vorba cu sectorul agricol din UE, a incercat sa explice ca exista un tip de hrana care, odata administrat vitelor, reduce masiv emisiile de metan. Si cu toate astea, nu s-a vrut sa se tina cont de faptul ca hrana vitelor ar putea fi inlocuita, astfel incat ele sa fie mai putin poluante", a declarat Carmen Avram, potrivit dcnews.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea