Social

# anuntul meteorologilor #lapovita #prognoza meteo #ninsori #meteo #romania #iarna

Vine iarna? Lapovita si ninsori in Romania, in urmatoarea perioada! Anuntul meteorologilor

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat ca in urmatoarea perioada vremea se va raci, treptat, in toata tara si sunt asteptate ploi, lapovita si chiar ninsori.

ANM a anuntat cum va fi vremea in urmatoarele saptamani, mai exact pana pe 15 noiembrie 2017. Potrivit meteorologilor, in urmatorul interval temperaturile se vor situa in normalul perioadei, sau vor fi mai scazute.

Temperaturile vor avea variatii semnificative. In intervalul 7-11 octombrie sunt asteptate precipitatii abundente.

In Transilvania temperaturile se vor situa, in general, in apropierea celor normale perioadei, maximele incadrandu-se intre 15 si 19 grade Celsius, iar minimele in jurul valorilor de 2-5 grade Celsius. Incepand cu 3 octombrie sunt asteptate ploi slabe, ce se vor inteti insa in intervalul 7-11 octombrie.

In zonele montane si pe creste, temperaturile vor fi mult mai scazute si sunt asteptate lapovita si ninsori.

In Moldova temperaturile se vor incadra in normalul perioadei, exceptand temperaturile minime care scad sub normalul perioadei, in special in aceasta saptamana. Temepraturile maxime vor oscila intre 15 si 19 grade Celsius, iar cele minime intre 5 si 8 grade Celsius. Vor fi ploi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.

In Banat valorile termice vor avea variatii mari, de la o zi la alta, in special in prima parte a intervalului. Valorile nocturne vor fi mai ridicate la inceputul intervalului, apoi in scadere. In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 20 de grade, mai mari pana la 21-22 de grade in zilele de 3 si 13 octombrie, iar minimele vor creste de la 6 grade in prima noapte, la 10 grade in cea de-a doua, apoi vor oscila in jurul a 8 grade. Temporar, in perioadele 3-4 octombrie si 6-11 octombrie, va ploua, iar in restul timpului probabilitatea de aparitie a ploilor va fi destul de redusa, scrie stirilekanald.ro.

In Maramures temperaturile vor fi mai scazute decat normalul perioadei. Temepraturile maxime vor oscila intre 15 si 18 grade Celsius, iar cele minime intre 3 si 8 grade Celsius. Ploile vor fi in general moderate. Acestea se pot inteti in perioada 3-4 octombrie si in perioada 6-11 octombrie.

In zonele montane si pe creste, temperaturile vor fi mult mai scazute si sunt asteptate lapovita si ninsori.

Sursa foto: donatella-tur.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea