Social

#avertizare meteo #vijelii #grindina #vant puternic #furtuna

Vijelii, grindina si vant puternic! Avertizare meteo de vreme rea pentru numeroase judete din tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarele ore. Potrivit prognozei meteo, se vor inregistra perioade de intabilitate atmosferica insotite de descarcari electrice, vant puternic, ploi si grindina. Vor fi afectate numeroase zone ale tarii. Iata cum va fi vremea in urmatorul interval si ce se intampla in Bucuresti.

In intervalul 27 iunie, ora 14:00 – 28 iunie, ora 23:00 va intra in vigoare o avertizare de instabilitate atmosferica ce vizeaza intregul teritoriu al tarii.

“In intervalul mentionat vor fi perioade cu averse, descarcari electrice, izolat grindina si local  intensificari ale vantului, cu viteze de 45...55 km/h. Astfel de manifestari se vor semnala in dupa-amiaza zilei de marti (27 iunie) si in cursul noptii de marti spre miercuri (27/28 iunie) in vestul, centrul si nordul tarii, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) in sud, sud-est, la munte si local in restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantitati de apa de 15...25 l/mp.”, anunta ANM.

 COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 27 iunie, ora 14:00 – 28 iunie, ora 3:00 va intra in vigoare o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica  temporar accentuata care va afecta numeroase judete ale tarii.

“In intervalul mentionat, in nordul Banatului, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restranse vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in BUCURESTI

In intervalul 27 iunie, ora 14:00 – 28 iunie, ora 09:00 vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 31...32 de grade, iar cea minima de 16...18 grade.

In intervalul 28 iunie, ora 09:00 – 28 iunie, ora 23:00 vremea va deveni instabila. Vor fi perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare dupa orele amiezii se pot semnala descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul a 26 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea