Social

# retea de termoficare # durata reparatii # sute de blocuri fara apa #reparatii

Sute de blocuri din Bucuresti, fara apa calda! Cat dureaza reparatiile la reteaua de termoficare

Sute de blocuri din Bucuresti au ramas fara apa calda din cauza lucrarilor care au loc la reteaua de termoficare. Sunt afectate in special blocurile din sectoarela 2,3,5 si 6 ale Capitalei.

Potrivit companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. se efectueaza lucrari de inlocuire si de reparatii pe conductele din reteaua primara, care duc la intreruperea apei in urmatoarele zone:  

1. Conducta Magistralei 1 Sud - DN 1000mm si 800mm, in zona Bulevardelor Nicolae Grigorescu si Chisinau din Sectoarele 2 si 3. Se vor executa toate operatiunile necesare intregirii conductelor retelei primare de termoficare, interventiile fiind impuse de finalizarea unor lucrari de reabilitare a sistemului de termoficare executate in cadrul Obiectivului 1 – Magistrala 1 Sud. Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda pana in data de 30 iunie 2023, ora 23.00. Va reamintim ca anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1975, aceasta portiune de retea avand aproape 50 de ani de functionare.

2. Conducta DN 400mm, in zona intersectieistrazilor Baba Novac cu Campia Libertatii, din Sectorul 3, unde se vor inlocui aproximativ 150 de metri de teava cu acelasi diametru. Pentru aproximativ 20 de blocuri din aceasta zona va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda pana in data de 14 iulie 2023, ora 23.00. Va reamintim ca anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1964, aceasta portiune de retea avand aproape 60 de ani de functionare.

3. Conducta DN 200mm, in zona Soselei Alexandria din Sectorul 5, unde se vor inlocui aproximativ 60 de metri de conducta cu acelasi diametru. Pentru aproximativ 25 de blocuri din acest sector va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda pana in data de 30 iunie 2023, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1987, aceasta portiune de retea avand peste 35 de ani de functionare.

4. Tronsonul de retea - DN 400mm, ce face legatura cu conducta Magistralei 1 – 3 Vest DN 1000mm, intre strada Sibiu si Bulevardul 1 Mai din Sectorul 6. Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistata furnizarea agentului termic pentru apa calda pana in data de 30 iunie 2023, ora 23.00. Va reamintim ca anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1982, aceasta portiune de retea avand peste 40 de ani de functionare. In cadrul acestui santier vor fi inlocuite vane cu diametre de 200mm si 400mm iar restul lucrarilor se vor face fara sapatura, pe gurile de vizitare a galeriei.

Este important de subliniat ca termenele lucrarilor sunt estimate inainte de deschiderea santierelor si decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrarilor depinde de complexitatea acestora, care este in directa legatura cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti si echipele de interventie lucreaza in regim permanent pentru solutionarea problemelor aparute in teren. Se va lucra simultan in mai multe puncte, astfel incat, pe masura finalizarii unor operatiuni, punctele termice sa fie repuse in functiune mai repede decat termenul estimat, se arata in comunicatul transmis de Termoenergetica Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea