Social

#taxa salariati # vesti triste romani #romani

Vesti triste pentru romani! Taxa pe care toti salariatii o vor plati

Vesti triste pentru romani. Guvernul pregateste o schimbare majora pentru angajati, impunand plata obligatorie a unei taxe. Pana acum, multi romani erau scutiti de plata acesteia.

Astfel, salariatii ar putea fi obligati sa plateasca asigurare de sanatate, chiar si in domeniile in care erau scutiti de aceasta contributie. Aceste facilitati ar urma sa fie eliminate inclusiv pentru cei care castiga peste salariul mediu pe economie.

Motivul din spatele acestei reasezari a facilitatilor fiscale este angajamentul Guvernului in cadrul PNRR de a reconfigura si reduce treptat astfel de facilitati fiscale. Ministrul nou al Finantelor, Marcel Bolos, a anuntat ca toti angajatii din Romania ar trebui sa plateasca o asigurare de sanatate care reprezinta 10% din venitul lor.

Desi in prezent angajatii din domenii precum constructii sau agricultura nu platesc asigurarea de sanatate, se pare ca aceasta masura va fi extinsa si catre acesti salariati. In ceea ce priveste angajatii din domeniul IT, ei platesc deja aceasta asigurare de sanatate, desi beneficiaza si de alte facilitati fiscale de mai multi ani.

Se poarta discutii cu privire la faptul ca toata lumea ar trebui sa plateasca aceasta asigurare de sanatate in valoare de 10% din venit, daca depaseste salariul mediu pe economie, care in prezent se situeaza in jurul sumei de 4.200 de lei net. Astfel, cei care castiga mai mult decat aceasta suma ar putea fi obligati sa plateasca aceasta asigurare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea