Social

#terapii decontate #persoane cu autism #autism

Vesti bune pentru persoanele cu autism. Terapii decontate de la 1 octombrie pentru copii si adulti

Persoanele care sufera de tulburari din spectrul autist pot beneficia, de la 1 octombrie 2023, de terapii decontate de CNAS. Acestea vor beneficia de servicii de psihoterapie, dar si alte servicii specifice.

 

Terapiile sunt extrem de utile nu doar pentru persoanele afectate de autism, dar si pentru apartinatorii acestora. In schimb, pretul acestora este  foarte mare. Pentru un singur copil, costurile cu terapiile specifice ajunge la 1.500 – 2.000 de euro pe luna. In prezent, in Romania, sunt diagnosticate oficial, cu autism, 558.000 de persoane.

Vor fi decontate doua sedinte de terapie pe zi, in limita a 135 de lei pentru fiecare sedinta, 50 de minute.

”De la 1 octombrie va demara un nou subprogram national de sanatate pentru persoanele diagnosticate cu tulburari din spectrul autist, in cadrul programului national de sanatate mintala, derulat de CNAS.

Astfel, copiii si adultii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie si/sau consiliere psihologica clinica si/sau consiliere/interventie de psihopedagogie speciala-logopedie, respectiv interventii psihologice validate stiintific in tulburari din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de interventie personalizat pentru fiecare bolnav”, anunta CNAS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea