Social

#ajutoare elevi #vesti bune elevi #imbracaminte #rechizite #bani #elevi

Vesti bune pentru elevi! Primesc 500 de lei, de la stat, la inceputul anului scolar

Noul an scolar incepe cu vesti bune pentru elevi. Peste 300.000 dintre acestia vor primi 500 de lei la inceputul anului scolar 2023-2024.

 

Elevii care primesc acesti bani fac parte din familiile vulnerabile. Banii sunt acordati sub forma de tichete educationale si pot fi folositi pentru achizitionarea de rechizite si imbracaminte pentru acest an scolar.

Voucherele educationale, numite in OUG nr. 133 din 7 august 2020 „tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educational”, sunt carduri cu cate 500 de lei care sunt acordate pentru a acoperi cheltuielile pentru materiale scolare, potrivit OUG. Aceste carduri nu pot fi folosite in alte scopuri decat cele pentru care sunt acordate.

"Alocarea pentru sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic in cadrul Programului Incluziune si Demnitate Sociala este de aproximativ 120.000.000 euro pe o perioada de 4 ani scolari (2023-2027).

Ca si pana acum, ajutorul in valoare de 500 de lei, acordat intr-o transa unica in fiecare an scolar, se va acorda pentru achizitionarea de rechizite scolare si imbracaminte, grupul tinta vizat de aceasta masura fiind de circa 300.000 de prescolari si elevi din medii vulnerabile, inscrisi la unitatile de invatamant din ciclul primar si gimnazial", potrivti Edupedu.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea