Social

#crestere venituri #romani #salariati #bani

Vesti bune! Mai multi bani pentru romani, de la 1 iulie. Cine sunt salariatii care vor castiga mai mult

Vesti buni pentru romanii care primesc tichete de masa. Incepand din aceasta vara romanii ar putea primi bani mai multi, deoarece oficialii au propus cresterea valorii acestor tichete.

Astfel, romanii ar putea primi mai multi bani de la 1 iulie, la propunerea ministrului Finantelor, Adrian Caciu.  Acesta a propus ca valoarea tichetelor de masa sa creasca de la 30 de lei, la 35 sau 40 de lei pentru salariati.

In cazul in care aceasta propunere se va aproba, romanii care iau tichete de masa se vor putea bucura de o crestere a veniturilor de la 1 iulie.  

Propunerea a fost facuta la reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, la care au participat membri ai Guvernului si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor. In cadrul reuniunii, ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a prezentat propunerea prin care doreste crestere valorii nominale a tichetelor de masa.

"Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizeaza valoarea tichetelor de masa. 

Propunerea Ministerului de Finante a fost aceea de a lua in analiza atat partea sindicala cat si partea patronala, posibilitatea ca sa se poata produce in viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masa. 

S-a discutat de valoarea actuala de 30 de lei si pastrarea ei, cat si despre posibilitatea cresterii tichetului de masa la 40 de lei/zi", a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, dupa discutia cu premierul Nicolae Ciuca. 

In prezent, majorarea valorii tichetelor de masa este o intentie a Guvernului, iar pentru a se putea aplica, masura trebuie cuprinsa intr-un proiect de act normativ, ce va trebui adoptat de Executiv si publicat in Monitorul Oficial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea