Social

# raspandire variola maimutei #variola maimutei #carantina

Variola maimutei se raspandeste tot mai mult. Autoritatile din mai multe tari apeleaza la carantina

Variola maimutei pune autoritatile pe jar. Autoritatile sanitare spun ca variola maimutei nu va deveni o problema pandemica, cu toate acestea, mai multe state au anuntat carantina pentru pacientii infectati.   

Autoritatile sanitare belgiene au luat decizia ca pacientii infectati sa fie bagati in carantina. Izolarea se aplica doar celor infectati, nu si persoanelor care au luat legatura cu acestia.

Persoanelor de contact li se recomanda doar o vigilenta crescuta, mai ales daca este vorba despre persoane vulnerabile. 

Variola maimutei este o boala din aceeasi familie cu variola, iar simptomele includ eruptie cutanata, febra, dureri musculare si dureri de cap. Variola maimutei are o rata de mortalitate mai scazuta decat variola, sub 4%, dar expertii sunt ingrijorati de raspandirea neobisnuita a bolii in afara Africii, unde boala exista de peste 50 de ani, si unde este frecvent intalnita.

Pana in prezent au fost confirmate 92 de cazuri, in 12 tari. Alte 28 de cazuri suspecte sunt investigate. 

Au fost confirmate cazuri de variola maimutei in Regatul Unit, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franta, Belgia, Germania, Australia, Canada si doua state ale Americii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea