Social

#variola maimutei romania #cazuri variola maimutei #ministerul sanatatii

Ministerul Sanatatii calmeaza spiritele: Nu a fost raportat niciun caz de variola maimutei in Romania

Ministerul Sanatatii vine cu lamuriri dupa ce in weekend au aparut numeroase stiri ca o persoana ar putea fi infectata cu variola maimutei. Persoana care prezenta suspiciuni de imbolnavire a fost declarata ca un posibil caz de variola din Radauti.

Ministerul Sanatatii (MS) a dezmintit insa aceste informatii, duminica. Potrivit MS, persoana suspecta, o pacienta in varsta de 49 de ani, sufera de varicela. Aceasta s-a infectat cu varicela dupa ce, copiii acesteia au avut aceasta boala.

“Pe teritoriul Romaniei nu a fost inregistrat niciun caz de variola a maimutei sau suspiciune de imbolnavire

Urmare a informatiilor aparute in mediul online cu privire la un posibil caz de variola la Spitalul Municipal din Radauti, judetul Suceava, precizam urmatoarele:

Cazul de la Radauti este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicela, infectata dupa contactul cu copii, membri de familie, care au avut aceasta boala, conform sefului sectiei de boli infectioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Variola maimutei nu se raspandeste cu usurinta intre persoane si necesita un contact apropiat. Virusul intra in organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gura si prin fluide corporale.

Principalul mod in care poate fi raspandit este in timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoana care are variola maimutei. Nu exista elemente care sa sugereze in vreun fel posibilitatea infectarii pacientei din Radauti cu virusul variolei maimutei.

Pentru mai multe informatii legate de variola maimutei, Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia publicului un material recent pe aceasta tema elaborat de catre Biroul Regional pentru Europa al OMS.”, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea