Social

#exercitiu urgenta nucleara #urgenta nucleara #valahia 2023 #cernavoda

Valahia 2023: Exercitiul de raspuns in cazul unei urgente nucleare

 

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) va organiza, in perioada 3-5 octombrie, un exercitiu national de raspuns la urgenta nucleara. Exerccitiu, denumit Valahia 2023, are ca scop simularea unui scenariu nuclear sever prosud la CNE Cernavoda si raspunsul la acesta. 

CNCAN a declarat ca exercitiul national Valahia 2023 este organizat cu scopul "de a verifica si confirma integrarea planurilor si procedurilor de raspuns la urgente nucleare in conformitate cu Planul National de Raspuns la Situatii de Urgenta Nucleara sau Radiologica".

"Prin simularea unei urgente nucleare la CNE Cernavoda vor fi testate capacitatile de interventie in situatii de urgenta ale tuturor actorilor implicati, titular de autorizatie, autoritati publice locale si nationale, precum si asistenta internationala primita din partea unor parteneri din Norvegia, SUA, Franta, Israel, Lituania, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova si a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica", precizeaza CNCAN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea