Social

#penumonie grava # val de pneumonie #decese #pneumonie

Val de pneumonie care face ravagii! Peste 1772 de morti intr-o luna! Este mai grava decat coronavirusul

In plina pandemie de coronavirus, o tara vecina cu China a cazut prada unui val de pneumonie fara precedent. Peste 1772 de persoane si-au pierdut viata din cauza acestei pneumonii de la inceputul lunii iunie. 

O pneumonie letala face ravagii in Kazakhstan. Ambasada Chinei din Kazakhstan a emis o alerta de calatorie catre proprii cetateni cu privire la "pneumonia mortala" care face ravagii in tara vecina.

Kazakhstanul este lovit insa si de coronavirus. Prin urmare se lupta cu doua tipuri de boli deosebit de grave, cu raspandire rapida si care duc la decesul a mii de persoane, lunar.

"Ne confruntam cu cel de-al doilea val de coronavirus, cuplat cu un aflux urias de cazuri de pneumonie", a declarat presedintele  Kassym-Jomart Tokayev, potrivit digi24.ro.

Momentan nu se cunosc cauzele aparitiei acestei pneumonii, care este mult mai periculoasa decat coronavirusul, si nici ce anume o provoaca.

Ministerul sanatatii din Kazakhstan a declarat ca in perioada 29 iunie – 5 iulie, au fost declarate peste 32.000 de cazuri de pneumonie, dintre care 451 de persoane au decedat.

Prin comparatie, numarul de persoane bolnave de coronavirus din Kazakhtan este de 53,021, din care doar 296 de persoane au decesat.

Sursa foto: thetimeshub.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea