Social

#pagbe #cutremure gorj # val de cutremure #cutremur Gorj #magnitudine #raniti #seism

Val de cutremure in Gorj. Peste 60 de cutremure in 24 de ore. Doar azi au fost 14 cutremure. Care este bilantul distrugerilor

Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter, inregistrat ieri in Gorj a fost urmat de peste 60 de replici. Doar astazi, 15 februarie, au avut loc 14 replici, intre orele 00:25:51 si 8:26:56. 

 

Cea mai puternica replica din aceasta noapte a avut loc la ora 2:30:22 si a inregistrat o magnitudine de 3.3 grade pe scara Richter. Acest cutremur s-a produs la o adancime de 3,9 kilometri.

Absolut toate cutremurele inregistrate in Gorj (cele cinci de luni, 13 februarie si cele 69 produse in ultimele 24 de ore) au fost cutremure de suprafata, avand loc la adancimi cuprinse intre 3,3 si 15 kilometri.

Ieri, au avut loc alte peste 40 de replici ale seismului, cea mai puternica avand 4,2 grade pe scara Richter si s-a prods la adancimea de 15 km.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi, aratata cat de puternic a fost, de fapt, seismul de 5,7 grade produs ieri. 

 

@euronews.romania Un nou cutremur a avut loc in Oltenia, cu magnitudinea de 5,7. Seismul a fost urmat de trei replici si a fost resimtit si in Bucuresti. Mai multe informatii gasiti pe euronews.ro #cutremur #cutremurromania #romania #earthquake #targujiu #foryou #fyp #euronewsromania #stiri #news ♬ sunet original - Euronews Romania

 

"Din fericire pe parcursul noptii nu s-au inregistrat apeluri la 112, dar in urma cutremurului de ieri, dispeceratul nostru a primit peste 100 de apeluri din partea cetatenilor prin care se semnalau fisuri. Am intervenit acolo unde a fost cazul pentru identificarea eventualelor probleme", a declarat purtatorul de cuvant ISU Gorj, la Realitatea PLUS.

 Pagublele lasate in urma de cutremurul produs ieri

In urma cutremurului de ieri, au fost primite peste 100 de apeluri la 112. Cetatenii anuntau fisuri sau deteriorari ale cladirilor, insa urmeaza sa se efectueze o expertiza a sistemului de rezistenta ale acestora. Au fost facute cateva evaluari rapide ale cladirilor si, la o prima vedere, pagubele nu sunt insemnate. Cu toate acestea, numeroase cladiri s-au crapat, iar de pe altele a cazut tencuiala. De asemenea, nu au fost observate afectari ale elementelor structurilor de rezistenta ale spitalelor.

Doua biserici au suferit avarii ale sistemului de rezistenta si a fost interzis accesul enoriasilor in interiorul acestora.

Primaria din Targu Jiu a fost cea mai afectata. In timpul cutremurlui cosurile de fum ale cladirii au cazut, iar angajatii au fost trimisi mai devreme acasa, de teama prabusirii cladirii. De astazi, angajatii lucreaza de pe stadion, deoarece exista pericolul ca cladirea sa se prabuseasca.

Mai multe persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Un barbat a suferit mai multe rani la cap dupa ce a fost lovit de mai multe bucati de tencuiala.

Un altul, din cauza sperieturii a sarit de la etajul 1 al cladirii si si-a rupt piciorul.

Alte doua femei au fost ranite dupa ce au cazut in casa, una dintre ele suferind o luxatie a soldului.
Alte cinci persoane au suferit atacuri de panica si au ajuns la spital.   

”In urma cutremurului produs in judetul Gorj in data de 14.02.2023, ora 15:16:52 cu magnitudinea ML 5.7, la adancimea de 6.3 km in Oltenia, judetul Gorj, cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, dispeceratul ISU Gorj a primit peste 100 de apeluri din partea cetatenilor, fiind semnalate fisuri aparute la cladiri sau elemente de constructie de la fatadele cladirilor care s-au desprins sau care au fost afectate si puneau in pericol pietonii.

Echipajele de interventie ale ISU Gorj au intervenit in zonele in care au fost semnalate probleme, concomitent cu misiunile de recunoastere/patrulare pentru identificarea unor posibile efecte ale seismului. Din fericire, prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, nu au fost semnalate situatii de urgenta care au produs victime”, a transmis, marti seara, Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI) Gorj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea