Social

# temperaturi de primavara # val de aer tropical #aer tropical #temperaturi scazute

Val de aer tropical in Romania! Temperaturi de primavara in plina iarna. Mercurul va urca pana la 22 de grade

Desi ne aflam la mijlocul lunii ianuarie, temperaturile par a fi,mai degraba, unele de primavara decat unele de iarna. Dupa cateva zile cu temperaturi ceva mai reci, dar cu mult peste normalul perioadei, vremea se incalzeste iar, iar mercurul din termometre va urca pana la 22 de grade in unele zone ale tarii.

 

Un val de aer tropical se abate asupra Romaniei, iar temperaturile vor creste in aceasta saptamana cu mult peste normalul perioadei, ajungand pana la 22 de grade Celsius in unele regiuni.

Cel mai cald va fi in sud-estul tarii, unde mercurul termometrelor va arata frecvent temperaturi de 19-20 de grade, iar pe alocuri chiar 21-22 de grade Celsius.

"De marti pana joi inclusiv, asteptam maxime mai apropiate de ce ar trebui sa avem la inceputul primaverii, nu la jumatatea lunii ianuarie.

Maximele despre care vorbesc se vor incadra, probabil, marti intre 7 si 17 grade, miercuri si joi intre 11 si 20 de grade pe partea de sud a tarii.

De asteptat si la Bucuresti maxime, miercuri si joi, in jurul a 19 grade, temperaturi cu mult mai ridicate decat ce ar trebui sa avem in aceasta perioada. 

De altfel, noptile din saptamana viitoare vor avea si ele temperaturi foarte ridicate, care ar trebui sa fie, de fapt, maximele acestei perioade. Deci, o vreme deosebit de calda", a spus Florinela Georgescu, director in Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), potrivit antena3.ro.

In ce priveste precipitatiile, "intr-adevar, au fost zone in care cantitatile de apa au depasit si 50 de litri pe metrul patrat in ultimele zile, o ploaie binevenita.

Si la munte, stratul depus a fost si el mult asteptat, dar sigur ca in situatia aceasta cu incalzirea, este foarte posibil sa ploua", mai spus meteorologul, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea