Social

#canicula Europa #canicula romania #val de caldura #avertizare meteo #canicula

Urmeaza vreme caniculara in Romania! Peste 35 de grade! Anunt ANM

Dupa furtuni urmeaza zile caniculare peste Romania, cu temperaturi de peste 35 de grade la umbra. Acesta ar putea fi primul val de caldura din Romania, din acest an, anunta Elena Mateescu, director ANM. 

 

„Observam in fiecare an recorduri. S-a intamplat si in aceasta vara si primavara. Este al doilea cod rosu de vreme severa imediata emis pentru Capitala. Au fost cantitati semnificative de precipitatii. 

Sa ne obisnuim cu astfel de evenimente. Atentionarile si avertizarile de vreme severa imediata sunt in crestere de la un an la altul. Am emis peste 170 de avertizari de tip nowcasting. Aceste fenomene devin din ce in ce mai obisnuite si se confirma si cresterea fenomenelor neobisnuite, fenomene cu caracter torential, asociate cu vijelii sau caderi de grindina”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la realitatea.net

De asemenea, meteorologul a mai precizat ca temperaturile vor creste alarmant si in Romania, in contextul domului de caldura care ameninta Europa.

„Este posibil sa consemnam dupa 19-20 iunie si primul val de caldura cu temperaturi severe, mai mari de 35 de grade”, a precizat Elena Mateescu.

In saptamana care urmeaza Europa, este amenintata de un dom de cladura ce va aduce temperaturi de pana la 45 de grade in Spania, Franta si de peste 40 in Portugalia si Peninsula Iberica. De asemenea, caldura va cuprinde Germania, Elvetia si Marea Britanie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea