Social

#adenovirus #avertisment medici #imbolnaviri #virus #copii

Un virus face ravagii printre copii! Se raspandeste rapid si “duce la complicatii si forme severe!”, avertizeaza medicii

Un virus se raspandesta rapid in Romania si afecteaza, in special, copiii. Simtomele acestuia pot fi condundate cu cele ale unei raceli, insa virusul duce la complicatii severe daca nu este tratat, atrag medicii atentia.

 

Este vorba despre adenovirus, care este confundat cu alte infectii respiratorii. Acesta se manifesta prin febra, varsaturi, tuse si ochi rosii. Cand aceste simptome nu cedeaza la tratamentul simptomatic recomandat de pediatru sau de mediul de familie, timp de cateva zile, este important ca micutii sa ajunga la spital pentru ingrijiri speciale.  

In unele cazuri, virusul nu cedeaza tratamentelor clasice si necesita internare, mai ales daca duce la complicatii severe precum pneumonia, bronsiolita sau conjunctivita. 

Din pacate virusul se transmite foarte usor, iar copiii il iau unii de la altii, in special din comunitati precum scolile, gradinitele si cresele.

Tocmai de aceea este important ca parintii sa-I invete pe cei mici regulile de igiena personala, importanta spalatului pe maini si a dezinfectarii suprafetelor de lucru (precum bancile scolare).

“Adenovirusurile cu siguranta nu sunt virusuri noi. Ele dau de multe ori racelile comune, care trec in cateva zile, dar in acelasi timp putem sa avem pneumonie, sau otita, sau infectii digestive, infectii urinare si chiar meningita sau encefalita.

In cazul celor care au un sistem imunitar deficitar exista riscul sa apara complicatii si forme severe de boala”, a explicat medicul infectionist Adrian Marinescu pentru Antena 3 CNN.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea