Social

#alerta infocons #bomboane de ciocolata #e-uri #otrava #valentine's day

Otrava de Valentine’s Day! Atentie ce bomboane de ciocolata cumperi pentru persoana iubita! Cele mai nocive produse de la raft, potrivit InfoCons

Valentine’s Day este ziua in care indragostitii isi fac cadouri, printre acestea numarandu-se si clasicele cutii cu bomboane ce ciocolata. Insa, pe cat de bune sunt unele dintre acestea, sau pe cat de frumos sunt ambalate, pe atat sunt de nocive.

 

InfoCons atrage atentia asupra acestora, dand vesti mai putin placute indragostitilor si celor care adora sa consume bomboane de ciocolata. Potrivit InfoCons, multe dintre sortimentele de bomboane de ciocolata sunt pline de E-uri, fiind adevarate bombe pentru organism.

Specialistii au analizat 126 de produse care se gasesc in momentul de fata pe piata. Printre acestea se numara bomboane, trufe, praline si bomboane cu ciocolata. In urma analizei s-a descoperit ca multe dintre acestea contin mult prea multe E-uri, fiind cu adevarat nocive pentru organism. Ba mai mult, unele dintre ele contin pana la 10 E-uri. Cei mai frecventi aditivi care se regasesc in bomboanele de ciocolata sunt poliricinoleatul de poliglicerina (E 476) si acidul citric (E 330 ). Pe langa acestea insa, numeroase alte tipuri de E-uri isi fac prezenta in bomboanele de ciocolata, prcum: E1103 (invertaza), E420 (sorbitol), E500 (carbonat de sodiu), E471 (mono si digliceridele acizilor grasi), E 503 (carbonat de amoniu), E163 (antocianii), E501 (carbonat de potasiu), E492 (sorbitan tristearat), E162 (betaina), E100 (curcumina), E524 (hidroxid de sodiu), E120 (carmin), E 270 (acid lactic), E 160a (alfa caroten), E 160c (capsatina) E 202 (sorbat de potasiu), E 406 (agar), E 466 (carboximetil celuloza), E 150a (caramel), E 220 (dioxid de sulf), E 341 (fosfat de calciu), E 414 (guma de acacia), E 153 (carbine vegetal), E 904 (shellac)

Intraga lista de produse analizate, precum si E-urile pe care acestea le contin, le gasesti intr-un tabel realizat de InfoCons, care este disponibil AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea