Social

#scumpiri 2024 #val de scumpiri #scumpiri

Un nou val de scumpiri in 2024. Pentru ce produse vor scoate romanii mai multi bani din buzunar

 

Anul 2024 vine cu un nou val de scumpiri, pentru diverse produse, afectand buzunarele consumatorilor. Aceste majorari vizeaza nu doar alimentele de baza, ci si alte categorii de bunuri si servicii.

Una dintre schimbarile semnificative este legata de alimentele traditionale si bio, unde TVA-ul se va majora de la 5% la 9%, generand cresteri de pret pentru produsele din aceste categorii. Conservele si branzeturile romanesti se numara printre alimentele afectate de aceasta schimbare.

De asemenea, se prevede o majorare a preturilor pentru alimentele cu continut ridicat de zahar, iar bauturile dulci vor fi supuse unei noi accize, conducand la o crestere de 2 lei per sticla.

In sectorul carburantilor, se anticipeaza o crestere a preturilor incepand cu ianuarie 2024, cu aproximativ 20 de bani pe litru pentru benzina si motorina, ca urmare a majorarii accizei.

Apartamentele vor fi mai scumpe in 2024

Nu doar alimentele si carburantii vor avea preturi mai ridicate, ci si piata imobiliara se va resimti, mai ales pentru cei care doresc sa achizitioneze un apartament cu o valoare de pana in 120 de mii de euro. Guvernul a decis sa majoreze TVA-ul pentru aceasta categorie de locuinte de la 5 la 9 procente, implicand costuri suplimentare pentru potentialii cumparatori.

Toate aceste ajustari financiare pot aduce schimbari semnificative in bugetele romanilor si pot influenta deciziile de consum si investitie in anul 2024.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea