Social

#meteorit romania #meteorit # salvamont #avion prabusit

VIDEO Un meteorit a luminat Romania si a pus pe jar salvamontistii. Au crezut ca este un avion care s-a prabusit

Un meteorit a fost vazut deasupra Romaniei, noaptea trecuta. Acesta a fost observat de salvamontisti deasupra masivului Valcan. Crezand ca meteoritul este un avion care se prabuseste, salvamontistii au alertat de indata echipele de salvamont din Hunedoara si Gorj.

 

Cei vare au vazut meteoritul sustin ca acesta a aparut ca o flacara si a facut zgomot, ceea ce a dus l supozitia ca ar fi un avion care se prabuseste. Ulterior insa, acestia si-au dat seama ca este un meteorit, acesta fiind vazut din mai multe zone ale tarii, inclusiv din Bucuresti. Momentant nu se stie daca a fost un singur meteorit, sau mai multi, avand in vedere ca acesta a fost observat in mai multe zone ale tarii. Urmeaza sa se stabileasca care este locul in care a cazut meteoritul.

”Colegii din Hunedoara ne-au alertat despre aceasta situatie, am considerat in prima faza, pentru ca asa este normal, sa punem inainte tot ce se putea intampla mai rau, ca este un avion, pentru ca oamenii au vazut flacara, au vazut lumina si au auzit si zgomot, deci totul a fost la o altitudine foarte joasa. Si am stabilit care sa fie directiile de intrare in munte prin care sa verificam o zona cat mai larga, atat dinspre Hunedoara cat si dinspre Gorj. 

In clipa in care am alertat, prin aplicatiile Salvamont pe care le avem specifice, salvatorii care erau de serviciu acasa, unul dintre ei ne-a confirmat si ora la care a vazut pe cer si a putut observa foarte bine acest meteorit si care a depasit nivelul orasului Targu-Jiu. A fost momentul in care am considerat ca trebuie sa intrerupem alertarea salvatorilor si sa urmarim restul informatiilor.

Am primit foarte multe informatii de la oameni care au vazut prima noastra postare de pe retelele sociale si vreau sa va spun ca, la informatiile pe care le avem acum si daca acestea se confirma s-ar putea sa se traga concluzia ca au fost mai multi meteoriti, pentru ca cel de la Gorj a trecut la o altitudine foarte joasa dar, in acelasi timp, au fost vazuti meteoriti si din Bucuresti si din Severin, deci distante destul de mari, de 200-300 de km si putem trage concluzia ca s-ar putea sa fi fost mai multi”, a explicat Sabin Cornoiu, presedintele Salvamont Romania, la Antena 3 CNN. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea