Social

#val de canicula #instabilitate atmosferica accentuata #avertizare meteo #vreme rea #canicula #furtuna

Avertizare de canicula si instabilitate atmosferica accentuata! Care sunt zonele afectate de ploi

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea valabile in urmatoarea perioada. Canicula va pune stapanire pe o mare parte din tara in urmatoarele zile. Totodata, este alerta de instabilitate atmosferica pentru 18 judete din tara. Iatacum va fi vremea in urmatoarele zile, potrivit ANM.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 12 iulie, ora 15:00 – 13 iulie, ora 06:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme instabilitate atmosferica temporar accentuata care va afecta in special nord-vestul, centrul tarii si in zonele montane.

„In intervalul mentionat, local in nord-vestul si centrul tarii, precum si la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului (rafale in general de 55...70 km/h si izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea si caracter torential (in intervale foarte scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 30...40 l/mp) si grindina.

Astfel de fenomene vor fi si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula si disconfort termic ridicat

Pentru data de 12 iulie este avertizare de tip cod galben de canicula si disconfort termic ridicat care va afecta in special sudul si vestul tarii.

„Pe parcursul zilei de miercuri (12 iulie) va fi canicula, local in Banat, Crisana, in sud-vestul Transilvaniei, in Oltenia si Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 34...37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de val de caldura

In intervalul 13 - 16 iulie va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de canicula. Un val de caldura excesiva se va abate asupra Romaniei, aducand temperaturi de pana la 40 de grade. Este anuntat, de aemenea, un  disconfort termic ridicat.

“Joi (13 iulie), valul de caldura se va extinde si va intensifica in cea mai mare parte a tarii, iar vineri, sambata si duminica (14, 15 si 16 iulie) va persista indeosebi in regiunile sudice. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 35 si 37 de grade, iar in dupa-amiaza zilei de joi (13 iulie) in sudul Campiei Romane si sudul Banatului se vor atinge valori in general de 38...40 de grade. Noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18...22 de grade.

Nota: Valul de caldura va persista si saptamana viitoare.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 21:00, valul de caldura se va intensifica. Va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi de 35....37 de grade, iar in dupa-amiaza zilei de joi (13 iulie) se va situa in jurul valorii de 39 de grade. Minimele termice vor fi de 19...22 de grade. Probabilitatea pentru manifestari ale instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in cursul serilor si al noptilor de 12 si 13 iulie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea