Social

#meteorit botosani #meteorit romania #meteorit

Un meteorit a lovit Romania! Unde a cazut

Un meteorit a lovit Romania joi dimineata. Meteoritul a ajuns la sol cu viteza unui glont. Din fericire nu a facut pagube.

 

Localnicii din mai multe comune din judetul Botosani spun ca au auzit un zgomot puternic.

Din fericire, meteoritul era unul de dimensiuni foarte mici, insa la intrarea in atmosfera acesta a facut un zgomot puternic.  

Echipamentele cu transmitere automata a evenimentelor cosmice, amplasate in cadrul Statiunii UAIC de Cercetari Fizico-Geografice si Pentru Monitorizarea Calitatii Mediului Madarjac, au surprins, joi dimineata, un micrometeorit care a cazut, dupa calculele specialistilor, in judetul Botosani.

Este pentru prima data de la instalarea echipamentelor cand un meteorit a fost surprins pe cerul Moldovei. 

Din anul 2019, acordul de colaborare cu Institutul Astronomic Roman a introdus Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, prin intermediul Statiunii de Cercetare Madarjac si a Facultatii de Matematica, in reteaua nationala de monitorizare a meteoritilor, Reteaua M.O.R.O.I. – Meteorites Orbits Reconstruction by Optical Imaging, scrie monitorulbt.ro.

 FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea