Social

#romani #grecia #incendiu #feribot

Un feribot cu sute de pasageri a luat foc in Grecia! 29 de romani, la bordul acestuia. MAE, primele declaratii despre starea romanilor

Un incendiu violent a izbucnit la bordul unui feribot care se indrepta din Grecia spre Creta. La bordul acestuia se aflau 288 de persoane, dintre care 51 de membri ai echipajului.  

Incidentul s-a produs in zona insulei Corfu. Cel putin trei nave ale garzii de coasta au intervenit pentru operatiunile de salvare a pasagerilor. Din fericire nu au existat victime. Cauza incendiului este, momentan, necunoscuta.

"Toti pasagerii sunt sanatosi si in siguranta in barcile de salvare", a declarat Kostas Katsafados, secretar de stat in Marina comerciala greaca, pentru postul de radio grec Skai.

29 de romani, la bordul feribotului

La bordul feribotului se aflau si 29 de romani. Din fericire, nu au fost raniti, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE), intr-un comunicat.  

"Ministerul Afacerilor Externe Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei Romaniei in Republica Elena si al Consulului Onorific al Romaniei in insula Corfu, s-a autosesizat in urma informatiilor aparute in presa elena referitoare la incidentul produs in dimineata zilei de 18 februarie 2022 in apropierea Insulei Corfu, in care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri si persoane pe ruta dintre Republica Elena si Republica Italiana.

Potrivit informatiilor comunicate pana la acest moment de catre autoritatile grecesti reprezentantilor misiunii diplomatice, printre pasagerii si personalul navigant salvat se numara 29 cetateni romani. De asemenea, autoritatile au comunicat ca toti pasagerii au fost evacuati de pe nava, fiind preluati de alte ambarcatiuni care sa-i transporte la tarm. Operatiunea este inca in desfasurare.

Ambasada Romaniei la Atena a solicitat autoritatilor elene, in regim de urgenta, informatii suplimentare cu privire la identitatea si starea de sanatate a cetatenilor romani afectati, misiunea urmand sa acorde asistenta consulara, in limita competentelor legale.

MAE precizeaza ca la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani in legatura incidentul produs.

MAE informeaza ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +30 210 6728875 si +30 210 6728879, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie urmatorul numar de telefon de permanenta al Ambasadei Romaniei la Atena: +30 6978996222.”, anunta MAE.

FOTO: spynews.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea