Social

Un analist militar pentru pacea dumneavoastra

De cind cu scandalurile astea televizate cu telefoane ascultate si ziaristi arestati pentru secrete, ma stradui sa pricep ce e analistul militar.

Mineinteles ca as vrea sa vad cit mai multi cu putinta, astfel incit sa pot extrage un profil-tip din parcurgerea diversitatii analistilor militari, dar, din pacate, televiziunile romanesti nu-mi ofera decit un singur exponat al speciei, respectiv pe dl Radu Tudor. Din tot ce-am vazut eu pina acum, domnia sa e singurul dedesubtul caruia e inscrisa pe ecran aceasta eticheta profesionala. Poate ca la urma urmei nici n-ar mai trebui sa i se scrie numele ci, atunci cind dl Tudor apare ca o boare si incepe sa analizeze cum e cu trupele dislocate la obiective, sa se titreze doar atit: Analistul militar. Dupa mintea mea, analistul, fie el militar sau civil, e un liber profesionist care lucreaza in slujba unui angajator si e platit sa faca o evaluare a pozitiei clientului pe piata/esichier iar apoi sa ofere retete posibile de schimbare a situatiei in functie de interesele celui care-l plateste. Iar cei numiti acum analisti ar trebui sa fie numiti comentatori ori ziaristi specializati. Dar sa revenim la dl Radu Tudor si la ale sale analize&sinteze pe teme cit se poate de variate. Fiindca, daca aveti sau nu stagiul militar satisfacut, va doare-n cot de geopolitica, va sperie armele de foc si nu aveti nici o idee despre activitatea spionilor sau fuzeele cu geometrie variabila ale avioanelor rusesti de vinatoare Suhoi, dl Radu Tudor va va servi scurt o analiza pertinenta in care toate astea vor avea o legatura de o subtilitate inegalabila. Mai apoi se va uita cu o seriozitate metalica in ecranul dumneavoastra si va descarca la foc automat toata munitia de sintagme belicoase: teatrul de operatiuni, tactici specifice, munca operativa si alte gloante oarbe din limba de lemn cu care m-au chinuit apevistii (acronim de la A.P.V, armata pe viata) cit am fost soldat. In final te lamuresti: lumea e un loc periculos.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea