Social

#reglementare UE #pungi din plastic #interzicere pungi

UE interzice folosirea pungilor din plastic

Uniunea Europeana a anuntat ca vrea sa scoata din uz, pana in 2020, toate pungile din plastic. Astfel, in curand sacosele din panza sau rafie folosite demult de bunici ar putea deveni din nou la moda.

Pungile din plastic vor fi interzise spre folosinta, conform unei rezolutii votate pe 14 ianuarie de Parlamentul European. Aceasta masura vine in contextul in care UE doreste reducerea cat mai mare a deseurilor din plastic imprastiate in mediul inconjurator.

De asemenea, reprezentantii europeni au cerut retragerea de pe piata a celor mai periculoase materiale plastice si interzicerea pungilor de plastic de unica folosinta. Totul va depinde acum insa de masurile pe care le vor lua autoritatile in vederea estomparii folosirii pungilor din plastic. Tinand cont de aspecte precedente, lupta va fi una destul de grea, deoarece si becurile cu filament au fost interzise in detrimentul celor economice, insa si acum le gasesti la chioscuri.

Sursa foto: petocuri.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea