Social

#analize falsificate #analize hiv #analize sida #falsificare analize #spitalul judetean targul jiu

Analize HIV/SIDA falsificate la un spital din tara

Sute de persoane care au efectuat analize medicale de depistare a virusului HIV la Spitalul Judetean din Targu Jiu au primit rezultate falsificate, acuza managerul unitatii spitalicesti, Claudia Manu. Vinovat pentru aceasta fapta penala grava este seful laboratorului, Adrian Udistoiu, care va fi supus unei anchete de catre Ministerul Sanatatii.

Imediat ce a preluat functia de manager al Spitalului Judetean din Targu Jiu la sfarsitul anului trecut, Claudia Manu a investigat veridicitatea analizelor medicale facute in lunile septembrie, octombrie si noiembrie 2013.

Rezultatele verificarilor au scos la iveala faptul ca 550 de persoane au primit adeverinte false, avizate de un singur medic, care atesta faptul ca nu sufera de HIV. In realitate, pacientilor nu li s-au prelevat propriu-zis probe de sange pentru analizele de laborator.

Medicul acuzat de fapta ilicita, Adrian Udistoiu, s-a ales cu o plangere penala impotriva lui si cu desfacerea contractului de munca. Persoanele care au obtinut buletinele de analiza false vor fi obligate sa repete examenul medical, daca in urma anchetei se va dovedi ca plangerea este justificata.

Sursa foto: testclinics.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea