Social

#nava cargo # tragedie sua #prabusire pod #vitime #impact #baltimore

Tragedie de propotii! Un pod, lung de 3 kilometri, a fost lovit de o nava si s-a prabusit. Mai multe masini se aflau pe acesta VIDEO

O tragedie de propotii a avut loc in Baltimore, un oras din Maryland, SUA. O nava de tip cargo a intrat in unul dintre stalpii podului Francis Scott Key ducand la prabusirea intregii structuri in raul Patapsco. In momentul impactului mai multe persoane se aflau in masini, pe pod.

 

Masinile care se aflau pe pod, in momentul prabusirii au cazut in apa. Pe pod se afla inclusiv un vehicul de dimensiunea unui tractor cu remorca.

Presa din SUA sustine ca cel putin 7 persoane au cazut in apa. Se pare ca pe pod, s-ar fi aflat si peste 40 de muncitori. Se crede ca aproximativ 20 dintre acestia ar fi cazut in apa. Echipele de interventii lupta, la aceasta ora, sa gaseasca persoanele respective, sustine Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de pompieri din Baltimore. Acesta a precizat ca apelurile la 911 au fost date in jurul orei 1:30 a.m, anuntand coliziunea navei cu podul si prabusirea acestuia.

“In acest moment, ne concentram asupra incercarii de a salva si recupera aceste persoane", a declarat Cartwright, care a precizat ca este prea devreme pentru a sti cate persoane au fost afectate. Acesta a catalogat prabusirea posudului ca fiind un "eveniment in curs de desfasurare cu victime in masa".

Cartwright a mai spus ca se pare ca exista "unele incarcaturi care atarna de pod", creand conditii nesigure si instabile, si ca, in consecinta, echipele de interventie de urgenta opereaza cu prudenta.

In urma tragediei, in apele raului Patapsco s-a scurs multa motorina.

Echipele de salvare actioneaza cu prudenta, deoarece o parte din structura podului este nesigura si risca sa se prabuseasca. Insa "echipa de scufundari si salvare a sosit la fata locului pentru a localiza persoanele", a adaugat Cartwright.

Videoclipurile cu momentul impactului si al prabusirii podului au facut inconjurul lumii prin intermediul retelelor de socializare.

Momentan nu se stiu cauzele care au dus la acest dezastru, insa ar putea fi vorba de o defectiune a navei. In unul dintre videoclipuri de poate vedea cum, inainte de impact, nava a pierdut curentul de doua ori, ceea ce ar putea semnala o problema tehnica.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea