Social

#elevi raniti # odorheiul secuiesc #tragedie

Tragedia din Odorheiul Secuiesc. Care este starea elevilor raniti

Luni dupa-amiaza, mai multi elevi au fost prinsi sub daramaturi dupa ce cladirea internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiul Secuiesc s-a prabusit partial. Patru elevi au fost prinsi sub darmaturi. Din pacate, unul dintre acestia a decesat. Doua eleve au fost scoase constiente de sub daramaturi. O a treia eleva a fost resuscitata, raspunzand manevrelor, apoi a fost transportata la spital.

Una dintre eleve, in varsta de 17 ani, se afla in stare critica la Spitalul de Urgenta din Targu-Mures. O alta a fost operata la Odorheiu Secuiesc, iar a treia este ranita si se afla in stare de soc.

“Pacienta a ajuns in stare grava, si in acest moment la fel este in stare critica, este internata in sectia clinica ATI copii, este intubata, sedata, instabila hemodinamic. Este traumatism de coloana. Fata are 17 ani. Nu pot sa va dau acum niciun prognostic, este in stare critica, medicii nu se pot pronunta asupra unui prognostic”,  a declarat pentru News.ro Mariana Negoita, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures. 

Celelalte doua fete ranite, care au ajuns la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, sunt in afara pericolului. “Cele doua sunt internate la spital, se afla in afara oricarui pericol, din fericire, asteptam revenirea totala ca sa fie externate. Una dintre ele este pe chirurgie internata aseara, cealalta nu avea leziuni, era numai in stare de soc. Fata de pe chirurgie a fost operata, avea traumatisme la nivelul umerilor. Au intervenit acolo pompierii, cei de la SMURD, ambulanta, salvamontistii, pompierii din satele invecinate, si imediat dupa prabusire chiar si pietonii din zona”, a declarat pentru News.ro Noemi Zorgo, purtatorul de cuvant al Primariei Odorheiu Secuiesc. 

Din pacate, un elev si-a pierdut viata

David, un baiat de 17 ani, care urma sa implineasca 18 ani chiar in ziua de Craciun, a murit. Baiatul a fost gasit constient sub daramaturi insa nu a supravietuit ranilor.

Baiatul a supravietuit doua ore sub daramaturi, timp in care incerca sa-I indrume pe salvatori catre el. Un caine de cautari i-a luat urma. Baiatul este ultimul care a fost scos. Pe parcursul operatiunilor de salvare, baiatul era constient si a comunicat cu pompierii. Din pacate insa, in momentul in care a fost scos de sub betoane, baiatul si-a pierdut cunostinta. In ciuda eforturilor medicilor, nu a supravietuit.   

Foto: ISU Harghita

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea